Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA continuă investigaţiile în dosarul ex-premierului Filat

© Sputnik / Rodion ProcaFilat CNA Филат НАЦ
Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupţie se vor adresa în judecată pentru a cere eliberarea mandatului de arest pentru fostul premier Vladimir Filat.

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik. Procurorul Adriana Beţişor a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că organul de urmărire penală continuă investigaţiile în cauza penală deschisă pe numele ex-premierului Republicii Moldova, Vladimir Filat. 

Филата доставили в Национальный антикоррупционный центр - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Domiciliul lui Filat și sediul PLDM, percheziționate de ofițerii CNA

Filat a fost reţinut în după amiaza zilei de joi pentru 72 de ore în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie. Parlamentul i-a ridicat joi imunitatea deputatului liberal-democrat Vladimir Filat. Solicitarea de retragere a imunităţii a venit din partea Procurorului General, Corneliu Gurin, care a declarat că Filat este implicat în fraudele bancare de la BEM.

Potrivit surselor Sputnik, în prezent procurorii anticorupţie se vor adresa în judecată pentru a cere eliberarea mandatului de arest pentru fostul premier Filat.

Procurorii anticorupție au descins în seara zilei de joi la sediul central al PLDM și la domiciliul liderului acestui partid, Vladimir Filat. 

Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal deschis pe numele fostul premier, care este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari.

Fostul premier al Republicii Moldova, Vladimir Filat, este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Organul de urmărire penală solicită anchetarea lui Filat în baza articolelor 324 alineat 3, litera b şi 326 alineat 3, litera a. Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0