Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cele trei bănci au rămas fără licenţe

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
BNM a anunţat că licenţele celor trei bănci au fost retrase ca urmare a insolvabilității acestora, precum și din cauza unor încălcări ale prevederilor legislației în vigoare.

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik. În data de 16 octombrie 2015, Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a hotărât să retragă licenţele de desfăşurare a activităților financiare ale Băncii de Economii S.A., BC,,BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C.,,UNIBANK” S.A. Despre această decizie a anunţat într-un comunicat serviciul de presă al BNM.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Răspunsurile BNM legate de lichidarea celor trei bănci

Sursa subliniază că licenţele celor trei bănci au fost retrase ca urmare a insolvabilității acestora și altor abateri de la prevederile legislației în vigoare, fiind inițiat procesul de lichidare silită a acestor bănci, în conformitate cu Legea instituțiilor financiare.

Conform hotărârii Comitetului Executiv al BNM, lichidator al Băncii de Economii S.A. a fost numit Grigorii Olaru, al BC,,BANCA SOCIALĂ” S.A. – Sergiu Berghie și al B.C.,,UNIBANK” S.A. – Ruslan Grate, angajați ai BNM.

Banca Națională și lichidatorii vor continua să colaboreze activ cu organele de drept ale Republicii Moldova în cadrul anchetelor în desfășurare, precum și cu reprezentanții consorțiului Kroll și Steptoe & Johnson LLP, pentru identificarea organizatorilor și beneficiarilor finali ai tranzacțiilor dubioase și pentru recuperarea activelor delapidate de la cele trei bănci.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Începe etapa a doua a investigaţiilor Kroll

Banca Națională anunță că procesul de transferare a depozitelor la vedere și la termen ale persoanelor fizice și juridice de la Banca de Economii S.A., BC,,BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C.,,UNIBANK” S.A la alte bănci s-a încheiat. Începând cu 19 octombrie 2015, deponenții celor trei bănci vor avea acces la mijloacele lor bănești, la băncile care au preluat depozitele respective, în condițiile contractelor existente.

Informația cu privire la băncile care au preluat depozitele de la Banca de Economii S.A., BC,,BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C.,,UNIBANK” S.A este disponibilă pe pagina oficială a BNM și la subdiviziunile băncilor în lichidare.

 

Fluxul de știri
0