Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Începe etapa a doua a investigaţiilor Kroll

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
BNM a angajat compania Kroll să desfășoare investigațiile asupra presupuselor nereguli financiare la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Investigaţiile vor dura patru luni.

CHIŞINĂU, 8 oct – Sputnik. Banca Naţională a Moldovei (BNM) a angajat, în urma concursului, compania Kroll să desfășoare etapa inițială a investigațiilor asupra presupuselor nereguli financiare la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Serviciile contractate sunt structurate în așa fel, încât BNM să fie informată cu regularitate cu privire la evoluția investigațiilor pe durata perioadei inițiale de 16 săptămâni, la sfârșitul căreia Kroll și BNM vor decide asupra unui termen mai extins de investigație, precum și asupra strategiei de recuperare a activelor. 

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Răspunsurile BNM legate de lichidarea celor trei bănci

„Aceasta este o problemă complexă, pentru care vor fi necesare mai multe luni de investigații pentru a stabili amploarea reală a presupuselor nereguli financiare și pentru a începe recuperarea activelor. BNM este încrezătoare că a angajat echipa potrivită și că aceste companii — Kroll și Steptoe & Johnson — sunt determinate să o sprijine   atât în identificarea și pedepsirea persoanelor implicate, cât și în obținerea unei recuperări financiare maxime posibile”, anunţă BNM.

Banca Naţională face apel către societate să i se ofere echipei timp pentru a-și desfășura lucrările care, implicit, vor fi efectuate în mod confidențial. BNM anunţă că va oferi publicului date suplimentare, atunci când va fi necesar.

Fluxul de știri
0