Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai puțină voie bună de Hramul Chişinăului

© Sputnik / Captură privesc.euDorin Chirtoacă, PL
Dorin Chirtoacă, PL - Sputnik Moldova
Abonare
Dorin Chirtoacă: În acest an vom avea un hram al orașului cu mai puțină voie bună. Nu vor fi arborate drapele în oraș și nici nu va fi organizată tradiționala recepție.

CHIŞINĂU, 12 oct – Sputnik. Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat la ședința operativă a serviciilor Primăriei că chișinăuienilor le va fi mai greu să se bucure de sărbătoarea Hramul Orașului. Primarul este de părere că nici luminile de sărbătoare nu ar trebui aprinse pe străzile Chișinăului. De asemenea vom avea mai puțini oaspeți de peste hotare. Edilul capitalei a precizat că oaspeții din România nu pot fi considerați de peste hotarele țării.

Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă a făcut analiza "geopolitică" a protestelor din centrul Chişinăului

Chirtoacă a dispus ca pe 14 octombrie polițiștii și organizatorii evenimentelor dedicate Hramului Orașului să fie cât mai atenți pentru a evita situații în care va fi pusă în pericol viața participanților la sărbătoare.

„Rog ca preturile de sector să aibă oameni care să activeze în teritoriu, pentru a asigura securitatea celor prezenți la eveniment. Trebuie să monitorizăm continuu, în cazul în care apar provocatori sau poate cineva vine cu o mașină cu excremente și ne face o surpriză. Nu exclud că asemenea artiști în ghilimele ar putea să apară” a declarat primarul.

Șefa Direcției Cultură a Municipiului Chișinău, Lucia Culev, a prezentat programul artistic al Hramului Orașului din acest an și a menționat că pe 14 octombrie va fi inaugurată și strada pietonală Diordiță.

Lucia Culev a declarat că „sărbătoarea va începe cu o depunere de flori la Monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, apoi va urma o liturghie la Catedrala Metropolitană „Nașterea Domnului”, succedată de diverse programe artistice care vor fi organizate de preturile de sector din Capitală.

Палаточный городок в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă vrea să facă frigărui printre corturile protestatarilor?

Seara artiștii autohtoni vor susține un concert.

„Anul acesta Orchestra Municipală a fraților Advahov împlinește 10 ani și ei vor fi în centrul programului. Alături de ei vor evolua şi alţi artişti: Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Maria Iliuț, Plăieșii, surorile Osoianu, Igor Rusu, Igor Cuciuc, iar invitatul special este interpreta din România Irina Loghin. Apoi se va alătura Alex Calancea Band și vor intra în scenă soliștii estradei  noastre care vor interpreta muzică folclorică. Este vorba despre Cătălin Josan, Tania Cerga, Cristina Pintilie. Pentru tineri va evolua trupa Rupt cu solistul Andrei Glavan, lor li se vor alătura Guz, Capușon care vor susține un concert mai energic” a menționat Culev

Și în acest an evenimentele culturale dedicate Hramului Orașului vor fi organizate pe bulevardul Ștefan cel Mare chiar dacă aici sunt amplasate orășelele de corturi ale protestatarilor Platformei Civice DA și a celor ieșiți în stradă la îndemnul Partidului Nostru și al Partidului Socialiștilor. Anul acesta, Chișinăul sărbătorește 578 de ani de la prima atestare documentară.

Fluxul de știri
0