Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chirtoacă vrea să facă frigărui printre corturile protestatarilor?

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПалаточный городок в центре Кишинева
Палаточный городок в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii platformei DA au rezervat Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală până în decembrie, a informat un post de televiziune din Chişinău.

CHIŞINĂU, 20 sept – Sputnik. Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a anunţat că festivităţile dedicate Zilei Oraşului vor avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar dacă la moment acolo sunt instalate în jur de 400 de corturi ale activiştilor platformei DA – „Demnitate şi Adevăr”.

Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Societate
Ziua Vinului ar putea să nu mai fie sărbătorită în acest an

„Potrivit legislaţiei, prioritatea aparţine autorităţilor. Von mai vedea… Ziua Oraşului va avea loc, cu corturi sau fără ele”, a declarat primarul, citat de un post local de televiziune.

Se ştie că liderii platformei „DA” au rezervat piaţa din centrul capitalei până în decembrie. Astfel, este sub semnul întrebării desfăşurarea uneia dintre principalele sărbători ale Chişinăului – hramul oraşului, marcat anual la 14 octombrie.

Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ziua Vinului va fi organizată la fiecare vinărie în parte

De altfel, din cauza protestelor platformei „DA”, activiştii căreia au instalat corturi în PMAN, a fost anulată anterior şi sărbătorirea Zilei Vinului. Anul acesta, fiecare întreprindere vinicolă îşi va organiza propriile acţiuni consacrate acestei zile. O decizie în acest sens a fost luată la şedinţa comisiei republicane de organizare a respectivelor festivităţi.

Orăşelul corturilor a apărut în caţa clădirii Guvernului în noaptea spre 7 septembrie, după acţiunile de protest ale membrilor şi adepţilor platformei civice „DA”. La moment, este evident că protestele au pierdut serios din intensitate – numărul participanţilor este tot mai mic, „gradul de înflăcărare” tot mai scăzut.

Fluxul de știri
0