Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă a făcut analiza "geopolitică" a protestelor din centrul Chişinăului

© privesc.euDorin Chirtoaca
Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, după şedinţa serviciilor primăriei capitalei, primarul Dorin Chirtoacă a încercat să le explice jurnaliştilor care sunt scopurile, orientările geopolitice şi scopurile urmărite de protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi de cei din faţa Parlamentului.

CHIŞINĂU, 5 oct – Sputnik. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a împărţit pe categorii protestatarii din Chişinău şi a dat „note la purtare” organizatorilor celor două acţiuni de protest non stop.

În opinia lui Chirtoacă, cele două proteste urmăresc scopuri diferite. Participanţii la protestele Platformei DA „sunt oameni conştienţi, vor în Uniunea Europeană, iar o parte dintre ei sunt chiar unionişti”, susţine liberalul.

Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă i-a acţionat în judecată pe protestatarii din faţa Parlamentului

Pe de altă parte, cei care protestează în faţa Parlamentului, în opinia edilului, ar lua parte la o acţiune „cu scop de destabilizare şi de aservire a Moldovei faţă de Kremlin”. Chirtoacă s-a arătat deranjat de faptul că aceşti protestatari „se distrează, jucând fotbal pe bulevard”. În opinia lui, conducătorii acestei manifestaţii „urmăresc doar scopuri politice: să fie cât mai mulţi în Parlament. Dar nu o să le meargă, pentru că proeuropeni sunt mai mulţi”, s-a arătat convins acesta.

Totodată, edilul capitalei a ţinut să-i admonesteze pe cei de la Platforma DA pentru faptul că au încercat să intre în Parlament. Aceasta „este compromiterea unei intenţii bune şi încercarea de a provoca dezordine în oraş”, a spus primarul.

În opinia lui, e bine ca fiecare om care doreşte să protesteze, fiecare partid, să înţeleagă importanţa caracterului paşnic al protestelor. Altfel, protestele nu au sens, iar oamenii se dezamăgesc. „Dovada constă în numărul participanţilor la protestele Platformei DA, care a descrescut vizibil faţă de prima manifestaţie”, a mai spus Chirtoacă.

Fluxul de știri
0