Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin își va petrece ziua de naștere alături de membrii Ligii Nocturne de hochei

© Sputnik / Aleksey NikolskyiПрезидент РФ Владимир Путин принял участие в гала-матче турнира Ночной хоккейной лиги
Президент РФ Владимир Путин принял участие в гала-матче турнира Ночной хоккейной лиги - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 7 octombrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, își va sărbători ziua de naștere pe terenul de hochei din Soci, unde va juca împreună cu vechi cunoscuți, cu hocheiști renumiți, precum și cu participanții la Liga Nocturnă de hochei.

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, împlinește 63 de ani. De ziua sa, el va ieşi pe teren, alături de hocheiști renumiți și participanții la Liga Nocturnă de hochei.

„Putin va juca hochei. El va juca, tradițional, cu vechii săi cunoscuți, cu renumiţi hocheiști-veterani și cu participanții la Liga Nocturnă de hochei, care mâine își deschide sezonul", a spus pentru jurnaliști Dmitri Peskov, secretarul de presă al șefului statului.

În prezent, președintele FR se află într-o vizită de lucru la Soci.

Russian President Vladimir Putin listens to a question during his annual televised phone-in with the nation in central Moscow on April 16, 2015. - Sputnik Moldova
Le Journal du Dimanche: francezii nu-l consideră pe Putin duşman

De regulă, Putin își marchează zilele de naștere conform agendei de lucru. Totuși, în 2014, în pofida acestei tradiții, el și-a luat zi liberă și a plecat în taigaua siberiană, departe de lume. Ulterior, Putin a spus că în acea zi el a parcurs aproape nouă kilometri prin munți.

În 2013, Putin s-a aflat de ziua sa la o stațiune balneară, însă într-o atmosferă de lucru, fiind într-o delegație pe insula indoneziană Bali unde participa la summitul APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation — Cooperarea Economică Asia-Pacific).

Hochei…

Putin a început să joace hochei relativ nu demult, însă deja de mai multe ori a participat la meciuri amicale. Pe data de 1 septembrie, el a jucat hochei la Soci, cu elevii centrului de instruire „Sirius". Ca de obicei, Putin a purtat numărul 11 și a jucat în echipă cu asemenea hocheiști legendari ca Veaceslav Fetisov, Pavel Bure, Valerii Kamenski, Alexandr Ovecikin și Evghenii Malkin.

Встреча президента РФ В.Путина с Жераром Депардье в Сочи - Sputnik Moldova
Depardieu: Mulți și-ar dori un președinte ca Putin

Putin a participat de mai multe ori și la hocheiul nocturn. Ultima dată el a ieșit pe teren la meciul de gală al Ligii Nocturne de hochei (LNH) din luna mai. Liderul rus a marcat atunci opt goluri, iar echipa în care juca a învins cu scorul 18:6.

Una dintre primele apariții ale lui Putin pe terenul de hochei a fost în 2012, în cadrul unui turneu similar al LNH, la doar câteva ore după inaugurarea acestuia.

În afară de meciurile jucate cu sportivi profesionişti, Putin și-a invitat în câteva rânduri şi colegii politicieni pe teren, în special, pe preşedinții Finlandei și Belarusului.

Liga Nocturnă de hochei a fost fondată în 2011 la inițiativa lui Putin, cu susținerea veteranilor hocheiului autohton. Scopurile principale sunt atragerea cetățenilor ruși maturi în practicarea sportului, popularizarea în țară a hocheiului cu pucul și crearea unei asociații a amatorilor de hochei care să unească toate regiunile Rusiei.

… și alte pasiuni sportive

Putin este cunoscut ca amator al mai multor genuri de sport, în primul rând judo și schi alpin. Este maestru în sport la judo, campion multiplu al orașului Sankt Petersburg la acest sport, deţine centura neagră la karate. De la vârsta de 11 ani s-a ocupat de sambo și judo. Șeful statului rus manifestă interes și față de bob şi sanie, și-a încercat puterile în curling, badminton și altele.

Московская соборная мечеть - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin inaugurează miercuri cea mai mare moschee din Europa

Într-un interviu recent acordat jurnalistului american Charles Rows în ajunul participării sale la sesiunea Adunării Generale a ONU, Putin a declarat că „modul de viață sănătos este un lucru foarte important care stă la baza soluționării a foarte multe probleme importante".

Putin mai este cunoscut și prin pasiunea sa pentru pescuit. În 2013, pe lacul Topak-Hol aflat într-un raion îndepărtat al regiunii Tuva, el a prins 21 de kg de știucă. În 2014, Shinzō Abe, prim-ministrul Japoniei, i-a trimis lui Putin în dar, prin intermediul ambasadei Japoniei la Moscova, un set de pescuit „Spinning".

Anterior Peskov a spus că, în mod tradițional, majoritatea cadourilor primite de Putin se păstrează în biblioteca președintelui, însă unele — cele de la prieteni — le păstrează la el.

Fluxul de știri
0