Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filmele cu Mihai Volontir vor fi demonstrate la festivalul ”Întâlnire cu Rusia”

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaМихай Волонтир и Александр Лазарев, Mihai Volontir
Михай Волонтир и Александр Лазарев, Mihai Volontir - Sputnik Moldova
Abonare
Câteva filme în care s-a produs actorul Mihai Volontir vor fi demonstrate la festivalul ”Întâlnire cu Rusia”. Organizatorul acțiunii este Centrul de Producţie ”Arta promovării filmului”.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. La festivalul ”Întâlnire cu Rusia„ spectatorii vor putea viziona filme cu participarea lui Mihai Volontir. Acestea vor fi demonstrate în ziua de 13 octombrie, la Chișinău.

Între 10 şi 14 octombrie curent, la Chișinău va avea loc cel de-al treilea festival ”Întâlnire cu Rusia”. Organizatorul acțiunii este Centrul de Producţie ”Arta promovării filmului”. Proiecţia filmelor va avea loc la Chișinău, Comrat, Cahul și Orhei. Spectatorilor moldoveni le vor fi propuse spre vizionare cele mai noi producţii cinematografice, artistice şi documentare.

Волонтир - Sputnik Moldova
Societate
A plecat un simbol al școlii de actorie națională - Mihai Volontir

”Anul acesta, în septembrie, a plecat din viață un mare actor moldovean și sovietic, Mihai Volontir. Toată Moldova este îndurerată, alături de rudele actorului. Rusia a împărtășit cu Moldova această durere, pentru că și ea l-a iubit, la fel de mult, pe genialul artist ”, a declarat pentru Sputnik Irina Ivancenko, secretarul de presă al festivalului.

Potrivit ei”, ”în mod tradițional, în cadrul festivalului ”Întâlnire cu Rusia” au loc şi proiecţii ale  celor mai bne pelicule produse la Moldova-film”.

”În acest an, în program sunt incluse filme cu participarea actorului moldovean. Acesta e un tribut adus talentului artistului”, a remarcat Ivancenko.

Михай Волонтир и Александр Лазарев, Mihai Volontir - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vitalie Rusu: Volontir l-a jucat pe Cantemir aşa cum l-a descris Eminescu

La 13 octombrie, la cinematograful ”Odeon” vor fi demonstrate câteva pelicule în care s-a produs Mihai Volontir: ”Bărbații încărunțesc devreme” (1976), ”Moldova-film”, ”Acest dulce cuvânt, libertate” (1972, ”Mosfilm”) etc.

Apropo, în 2014, festivalul a marcat jubileul filmului ”Dimitrie Cantemir”. În această peliculă Mihai Volontir a jucat rolul principal. Dar, spre regret, din cauza bolii, artistul nu a putut ieși în fața publicului care a venit să se bucure de acest film”, a adăugat Ivancenko.

Partenerul informațional principal al festivalului este agenția de știri și radio Sputnik Moldova.

 

Fluxul de știri
0