Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mitingul de duminică s-a încheiat, dar organizatorii au promis noi proteste

Abonare
La mitingul organizat duminică de Platforma DA au participat circa trei mii de oameni. Manifestanţii au decis că protestele antiguvernamentale trebuie să continue.

CHIŞINĂU, 4 oct – Sputnik. Participanţii la mitingul de duminică, organizat de Platforma DA, s-au pronunţat pentru continuarea protestelor non stop contra guvernării şi pentru alegerea directă a preşedintelui. Manifestaţia s-a încheiat cu un marş pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Protest - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul, pe punctul de a fi luat cu asalt. Guvernarea, acuzată de uzurpare

Potrivit estimărilor oficiale, la miting au participat circa trei mii de oameni.

Organizatorii au declarat că evenimentul este o nouă Mare Adunare Naţională, chiar dacă spre deosebire de primul miting de amploare al Platformei DA, la care ar fi venit circa 40 de mii de persoane, prezenţa la ultimul a fost cu mult mai mică.

Anterior, liderii Platformei DA le-au cerut conducătorii statului să fie la serviciu la 4 octombrie, iar duminică manifestanţii au mers la Parlament pentru a verifica dacă cererea lor a fost respectată. Aceştia au încercat să intre în clădirea instituţiei legislative, provocând astfel altercaţii cu forţele de ordine.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Surpriză! Igor Dodon a venit la protestele Platformei DA

În faţa manifestanţilor au ieşit deputaţii din fracţiunea parlamentară a PSRM. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat că fracţiunea PSRM a fost duminică la Parlament la cererea protestatarilor, iar liderii celorlalte fracţiuni ar fi lipsit, invocând „o altă agendă”. Potrivit lui Dodon, o altă ieşire din actuala situaţie decât alegerile parlamentare anticipate nu există, iar cea mai scurtă cale către anticipate este demisia Preşedintelui Nicolae Timofti.

Liderii Platformei DA au declarat că protestele vor continua până la debarcarea celor de la putere, iar incidentul din faţa Parlamentului ar demonstra că nimeni dintre cei care astăzi conduc nu este în siguranţă şi că pentru popor cordoanele de poliţişti nu sunt un sunt un impediment şi că poliţia este cu poporul. Tot duminică în PMAN a fost adoptată o rezoluţie, în care se menţionează că Republica Moldova este "stat captiv", iar Curţii Constituţionale i s-a cerut să constate acest fapt.

 

Fluxul de știri
0