Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul, pe punctul de a fi luat cu asalt. Guvernarea, acuzată de uzurpare

© Sputnik / Miroslav RotariProtest
Protest - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, manifestanţii au încercat să intre în sediul Parlamentului pentru a verifica dacă deputaţii sunt la serviciu. Participanţii la protestele de duminică au acuzat guvernarea de uzurparea puterii.

CHIŞINĂU, 4 oct – Sputnik. Liderii Platformei DA au reuşit cu greu să-i convingă pe protestatari să nu intre în clădirea renovată a Parlamentului.

Mai mulţi manifestanţi care au venit la mitingul de protest antiguvernamental de duminică, au plecat spre sediul Parlamentului, încercând să pătrundă în instituţie.

Liderii Platformei DA au avut nevoie de timp, pentru a-şi convinge susţinătorii să nu forţeze uşa de la intrarea în sediul Legislativului.

Sergiu Praporşcic - Sputnik Moldova
Protestele Platformei DA s-au dezumflat

„Nu are rost să intrăm într-o clădire goală. Aceasta a fost construită din banii părinţilor şi bunicilor noştri. Acum ea este renovată de asemenea din banii noştri”, a declarat de la megafon în faţa protestatarilor unul dintre liderii Platformei DA, Andrei Năstase.

Ulterior, manifestanţii au acceptat să revină în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde se desfăşoară mitingul de protest contra guvernării.

După acest incident, Igor Boţan, un alt lider al Platformei DA, a declarat că ceea ce s-a întâmplat la Parlament demonstrează că dacă organizatorii protestelor ar fi fost rău intenţionaţi, în ţară lucrurile ar fi luat de mult o cu totul altă turnură.

Participanţii la miting au adoptat o rezoluţie, în care se spune că „statul Republica Moldova este captiv” şi prin care Curţii Constituţionale i s-a cerut să „constate caracterul captiv al statului”.

„Din acest moment, criminalii de la guvernare sunt pasibili de pedeapsă penală pentru uzurparea puterii în stat”, a declarat după adoptarea rezoluţiei un alt lider al Platformei DA, Valentin Dolganiuc.

 

Fluxul de știri
0