Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Percheziţii nocturne în orăşelul corturilor. Alerta cu bombă a fost falsă

© fb.com/dodon.igorБульвар Штефана чел Маре перекрыт протестующими
Бульвар Штефана чел Маре перекрыт протестующими - Sputnik Moldova
Abonare
În noaptea spre duminică, poliţia a efectuat percheziţii în orăşelul corturilor instalat de opoziţie în centrul Chişinăului, după ce un anonim ar fi anunţat despre existenţa unui dispozitiv explozibil.

CHIŞINĂU, 4 oct – Sputnik. În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţia a făcut percheziţii în corturile instalate de opoziţia de centru-stânga în centrul capitalei, pentru a verifica informaţia despre amplasarea unei bombe, despre care ar fi anunţat telefonic o persoană anonimă.

„A venit poliţia şi efectuează percheziţii în corturi. Ei afirmă că ar fi fost informaţi despre amplasarea unui dispozitiv explozibil în orăşelul corturilor. Lucrează geniştii”, au comunicat pentru Sputnik surse din conducerea „Partidului Nostru”.

Усатый и Додон на митинге - Sputnik Moldova
Politică
Dodon şi Usatîi spun că le mai acordă o şansă guvernanţilor

Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Poliţia şi geniştii nu au găsit niciun dispozitiv explozibil în corturi şi a părăsit ulterior spaţiul în care sunt instalate corturile, au comunicat surse din conducerea mişcării protestatare.

În orăşelul corturilor a fost instituit propriul serviciu de securitate, care are grijă de siguranţa protestatarilor. Inspectoratul de poliţie Chişinău nu a oferit explicaţii cu privire la percheziţiile operate, afirmând că o informaţie oficială va fi făcută publică abia în dimineaţa zilei de duminică.

Deja de o lună, în Moldova au loc acţiuni de protest ale opoziţiei de dreapta şi a celei de centru-stânga. Duminica trecută, 27 septembrie, la Chişinău a avut loc un miting antiguvernamental de amploare, organizat de PSRM şi “Partidul Nostru”. Opoziţia i-a înaintat un ultimatum şefului statului, cerându-i să-şi dea demisia până vineri, 3 octombrie. Tot atunci, liderii protestatarilor au declarat că în cazul în care revendicările manifestanţilor nu vor fi satisfăcute, aceştia vor pune în aplicare un aşa-zis plan „B”.

Протестующие обустраивают быт у парламента и Минсельхоза - Sputnik Moldova
Politică
Protestatarii din preajma Parlamentului au blocat bulevardul Ştefan cel Mare

Iar pe data de 2 octombrie, Dodon şi Usatîi au anunţat că mitingul planificat pentru 4 octombrie se amână, pentru a fi evitate eventualele ciocniri cu o altă mişcare de protest, formată din susţinătorii platformei civice „DA”, care au declanşat acţiunile de protest din 6 septembrie.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, orăşelul corturilor instalat de opoziţia de centru-stânga a mai crescut cu un „cartier”. Protestatarii au instalat corturi chiar pe bulevardul Ştefan cel Mare, în perimetrul dintre clădirea administraţiei prezidenţiale şi cea a organului legislativ. La faţa locului au fost desfăşurate de urgenţă trupele speciale, însă aceştia nu au reuşit să scoată corturile.

Administraţia capitalei s-a adresat cu o cerere în instanţa de judecată, invocând caracterul ilegal al protestelor.

Fluxul de știri
0