Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ: carosabilul nu este un loc pentru proteste

© Sputnik / Rodion ProcaБульвар Штефана чел Маре перекрыт протестующими
Бульвар Штефана чел Маре перекрыт протестующими - Sputnik Moldova
Abonare
În noaptea de vineri spre luni, protestatarii din prejma Legislativului au blocat bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, instalând corturi pe partea carosabilă.

Chişinău, 3 oct – Sputnik. Prim-ministrul Valeriu Streleţ a luat atitudine faţă de acţiunile opoziţiei de centru-stânga, care a instalat noaptea trecută corturi pe artera principală a capitalei, afirmând în faţa jurnaliştilor că carosabilul nu este un loc potrivit pentru proteste.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, orăşelul corturilor instalat de opoziţia de centru-stânga a mai crescut cu un „cartier”. Protestatarii au instalat corturi chiar pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul dintre clădirea administraţiei prezidenţiale şi cea a organului legislativ.

La faţa locului au fost desfăşurate de urgenţă trupele speciale, care însă nu au reuşit să scoată corturile. Noul „orăşel” a fost încercuit de către deputaţii PSRM şi reprezentanţii „Partidului Nostru”.

Додон Усатый телемост - Sputnik Moldova
Politică
Usatîi şi Dodon vor dezvălui sâmbătă planul „B”

„Carosabilul nu este un loc potrivit pentru proteste. În primele rânduri au fost deputaţii, care dispun de imunitate parlamentară. Am mai spus deja acest lucru, dacă eşti deputat trebuie să fii un exemplu în ceea ce priveşte respectarea legii. Acţiunile lor ilegale puteau fi oprite. Însă poliţia şi procuratura au dat dovadă de democratism. Nu cred că această practică, aplicată cei ce pretind că luptă pentru un stat de drept, este cea mai bună.”, a subliniat Streleţ.

Premierul şi-a exprimat încrederea că bulevardul central va fi deblocat nu mai târziu decât luni dimineaţă.

Duminica trecută, 27 septembrie, la Chişinău a avut loc un miting antiguvernamental de amploare, organizat de PSRM şi “Partidul Nostru”. Opoziţia i-a înaintat un ultimatum şefului statului, cerându-i să-şi dea demisia până vineri, 3 octombrie. Tot atunci, liderii protestatarilor au declarat că în cazul în care revendicările manifestanţilor nu vor fi satisfăcute, aceştia vor pune în aplicare un aşa-zis plan „B”.

Fluxul de știri
0