Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua vinului la Aeroportul Chişinău: vin și fructe pentru călători

© AVIA INVESTДень вина в Международном аэропорту Кишинева
День вина в Международном аэропорту Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Aeroportul Internațional Chișinău îi întâmpină cu o mică surpriză pe călătorii care sosesc în ţara noastră. În legătură cu Ziua Națională a Vinului, fiecare dintre ei primește în dar câte o sticlă de vin și fructe.

Chișinău, 2 oct — Sputnik. De Ziua Națională a Vinului, Oficiul Național al Viei și Vinului, împreună cu compania care administrează Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), „Avia Invest", au pregătit o surpriză pentru pasagerii care sosesc în Moldova. În perioada 1 — 4 octombrie, fiecare dintre aceștia primește în dar o sticlă de vin din soiul de struguri Rara Neagră, lansat special pentru această sărbătoare şi având eticheta „Wine of Moldova".

În aceste zile, 10 mii de sticle de vin moldovenesc vor fi oferite în dar pasagerilor care sosesc pe aeroportul Chişinău.

Вино - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De două ori mai puţini turişti anul acesta la Sărbătoarea Vinului

Compania „Avia Invest" consideră că atât pentru cetățenii Moldovei, cât și pentru oaspeții republicii, Aeroportul Internațional Chișinău este un loc ideal unde pot afla gustul vinurilor moldovenești.

„Zilnic, mii de pasageri din diferite țări ale lumii intră în Moldova prin porțile ei aeriene. Compania „Avia Invest" se bucură că, organizând asemenea acțiuni, contribuie la descoperirea de către străini a Moldovei și a principalului său produs național care este vinul de calitate superioară", menționează reprezentanții companiei-administratoare  a AIC.

Ar fi de menţionat că, potrivit „Airports Council International Europe", AIC deține primul loc printre aeroporturile europene la categoria flux de pasageri de până la 5 milioane de persoane. În 2014, AIC a deservit 1 milion 781 de mii 469 de pasageri, ceea ce înseamnă cu 34,28% mai mult decât în 2013.

Anterior, Eduard Grama, viceministrul agriculturii și industriei alimentare, a declarat pentru „Sputnik" că numărul turiștilor s-ar putea reduce cu până la 50 la sută din cauza modificării care a intervenit în programul sărbătorii Ziua Vinului.

Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ziua Vinului va fi organizată la fiecare vinărie în parte

Festivităţile de masă nu se vor mai desfășura în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Ele vor fi organizate separat, la fiecare întreprindere vinicolă din țară. Decizia respectivă a fost adoptată la ședința comisiei de organizare a sărbătorii, în legătură cu faptul că centrul capitalei este ocupat de protestatari.

Va fi organizată deplasarea la 11 întreprinderi vinicole care dispun de infrastructura necesară pentru primirea turiștilor. Cei care vor dori să sărbătorească la vinăriile din republică, vor beneficia de transport gratuit: 13 autobuze speciale și 8 microbuze le vor sta la dispoziție în fața hotelului „Turist" din capitală.

Fluxul de știri
0