Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Vinului va fi organizată la fiecare vinărie în parte

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaВинодельческий завод "Массандра" в Крыму
Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
În premieră, Ziua Vinului din acest an va fi organizată într-un alt format.

CHIŞINĂU, 17 sept – Sputnik. În acest an, sărbătoarea naţională „Ziua Vinului” nu se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău, ci la fiecare întreprindere vinicolă în parte. Decizia a fost luată joi, în cadrul şedinţei comisiei republicane de organizare a sărbătorii naţionale „Ziua Vinului”, care a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA). 

Ion Sula - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ion Sula: PMAN este principalul loc pentru Ziua vinului

„Anul acesta am decis să organizăm sărbătoarea vinului în alt format. Vinificatorii nu se vor aduna în acelaşi loc. Ziua Vinului va fi organizată la fiecare întreprindere vinicolă, iar turiştii vor alege unde să meargă. Accentul se va pune de fabricile de vin care au infrastructură turistică”, a declarat pentru Sputnik, Alexandru Tonu consilierul ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare. 

Вино - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Expert: Ziua vinului este o sărbătoare care nu trebuie anulată

Vinăriile mici vor fi incluse în circuite turistice. „În acest caz, vor fi organizate rute pentru transportarea turiştilor”, a declarat Tonu.

La MAIA va avea loc vineri, 18 septembrie, o şedinţă cu vinificatorii din ţară la care li se va comunica decizia luată joi în cadrul şedinţei comisiei republicane de organizare a sărbătorii naţionale „Ziua Vinului”.

Deocamdată, nu s-a luat nici o decizie cu privire la susţinerea financiară din partea statului a vinăriilor care vor participa la sărbătoarea naţională „Ziua Vinului”. Conform legii bugetului de stat, în acest an pentru organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment au fost alocate 2,8 milioane de lei. Oficiul Naţional al Viei şi Vinului urmează să decidă cum va fi împărţită această sumă.

Ziua naţională a vinului a început să fie sărbătorită din anul 2001, la finele primei săptămâni a lunii octombrie.

 

Fluxul de știri
0