Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii i-au amintit lui Nicolae Timofti să demisioneze până vineri

© Photo : Игорь ВзоровПротест Додон Усатый
Протест Додон Усатый - Sputnik Moldova
Abonare
Susţinătorii PSRM şi cei ai "Partidului Nostru" au pichetat Preşedinţia şi i-au amintit lui Nicolae Timofti că aşteaptă demisia acestuia până vineri seara, după care acţiunile protestatarilor ar putea să devină mult mai drastice.

CHIŞINĂU, 1 oct – Sputnik. Manifestanţii care participă la protestele antiguvernamentale organizate de PSRM şi „Partidul Nostru” au pichetat joi sediul preşedinţiei. Ei i-au transmis lui Nicolae Timofti că trebuie să demisioneze până cel târziu vineri seara.

Протест Додон Усатый - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Renato Usatîi: protestatarii ar putea „intra în clădirea Parlamentului”

Conducătorii celor două formaţiuni politice, Igor Dodon şi Renato Usatîi, au declarat că dacă Preşedintele nu va demisiona de bună voie, protestatarii vor recurge la alte metode de presiune, legale, dar mult mai drastice. Manifestanţii au reiterat că principalele lor revendicări sunt demisia Preşedintelui, care trebuie să conducă la alegeri parlamentare anticipate.

„Oamenii ar putea merge mai departe, dar noi nu vrem să se întâmple ceva cu clădirile statului. Oamenii nu se mai tem de guvernare. Nu vrem să recurgem la destabilizări. Dreptatea nu este de partea guvernanţilor. În rest, mergem până la urmă”, a declarat Igor Dodon.

La rândul său, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a menţionat că actuala guvernare ar încerca să-l intimideze prin organizarea unor proteste la Bălţi, în loc să discute cu protestatarii.

Participanţii la acţiunea de pichetare au scandat „Demisia, Timofti” şi „Ruşine”.

Fluxul de știri
0