Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mitingul de duminică din faţa Parlamentului se amână

© Photo : Игорь ВзоровЛидеры партии социалистов Игорь Додон и "Нашей партии" Ренато Усатый возглавили объединившиеся колонны протестующих и направились к парламенту страны.
Лидеры партии социалистов Игорь Додон и Нашей партии Ренато Усатый возглавили объединившиеся колонны протестующих и направились к парламенту страны. - Sputnik Moldova
Abonare
Mitingul susţinătorilor lui Usatîi şi Dodon, anunţat pentru 4 octombrie, se amână pentru altă zi.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Mitingul anunţat de PSRM şi Partidul Nostru pentru duminică, 4 octombrie, se amână. Anunţul a fost făcut de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Din data de 24 septembrie, susţinătorii PSRM şi Partidului Nostru protestează non-stop în faţa clădirii Parlamentului. 

Протест Додон Усатый - Sputnik Moldova
Politică
Protestatarii i-au amintit lui Nicolae Timofti să demisioneze până vineri

Renato Usatîi a anunţat că mitingul protestatarilor din scuarul Legislativului planificat pentru 4 octombrie se amână pentru o altă zi, pentru a evita eventuale ciocniri şi provocări. 

“Platforma DA adună oamenii duminică la protest în centrul Chişinăului. Ei şi-au anunţat protestul mult mai înainte. Pentru a evita ciocnirile, provocările şi o scăpare spontană a situaţiei de sub control, amânăm mitingul de duminică pentru o altă zi”, a scris Usatîi pe pagina sa de  socializare.

Ghimpu, Filat, Lupu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reacţia AIE 3 la revendicările protestatarilor: totul rămâne pe vechi

În opinia sa, “autorităţile aşteaptă momentul potrivit şi un motiv pentru a introduce stare de urgenţă.”

“Nu le vom oferi această ocazie. Vom scăpa de ei pe cale paşnică şi legală”, a adăugat Usatîi.

Protestatarii cer demisia conducerii ţării şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Aceştia au declarat că nu vor părăsi corturile până revendicările nu le vor fi onorate. 

Fluxul de știri
0