Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacţia AIE 3 la revendicările protestatarilor: totul rămâne pe vechi

© Sputnik MoldovaGhimpu, Filat, Lupu
Ghimpu, Filat, Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Alianţa de la guvernare anunţă că nu va ceda în faţa revendicărilor protestatarilor şi nu va accepta nici o demisie cerută de aceştia, dar promite că va promova reformele.

CHIŞINĂU, 1 oct – Sputnik. Republica Moldova are nevoie, poate mai mult ca oricând, de stabilitate politică, de solidaritate socială şi de înţelegere populară — pentru ca problemele reale, cele de ordin economic şi social, care afectează nivelul de trai şi condiţiile de viaţă ale fiecărei familii din ţară, să poată fi abordate cu prioritate de către factorii decizionali ai statului, se spune în Declaraţia comună a celor trei partide din AIE-3: PLDM, PD şi PL.

„Cetăţenii Republicii Moldova au nevoie să fie protejaţi de efectele pe care le pot avea încercările unor grupuri cu interese personale ascunse, care doresc să creeze scandal şi dispută continuă în societate — pentru ca libertăţile şi drepturile democratice ale cetăţenilor să poată fi respectate, şi nu încălcate, într-un stat de drept. Moldova are nevoie ca partidele politice, mandatate să guverneze şi să asigure dezvoltarea pro-europeană a ţării, să dea dovadă de responsabilitate faţă de îndeplinirea intereselor naţionale şi de onestitate faţă de populaţie”, se menţionează în textul Declaraţiei. 

Semnarea acordului de constituire a aliantei - Sputnik Moldova
Republica Moldova
AIE-3 a fost creată

Partidele componente ale coaliţiei de guvernare resping categoric orice tentativă de destrămare a majorităţii parlamentare, condamnă traseismul politic,  scenariile şi solicitările cu caracter radical şi distructiv şi anunţă că „alegerile anticipate atât de intens solicitate de unele forţe, fie ele asumat politice sau ascuns politizate, la moment — nu pot fi declanşate, în primul rând din punct de vedere legal, în al doilea rând pentru că ar reprezenta un dezastru pentru viitorul european al ţării”.

Formaţiunile politice componente ale AIE 3 îşi confirmă sprijinul politic categoric faţă de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Guvernul Republicii Moldova şi a programului său de activitate. Acestea se pronunţă împotriva solicitării de demisie a preşedintelui şi guvernului, deoarece o astfel de demisie, în opinia lor, ar arunca ţara în alegeri anticipate, într-un haos politic, economic şi social.

„Alianţa pentru Integrare Europeană 3 a înţeles şi înţelege nemulţumirile exprimate de populaţia Republicii Moldova, cu privire la problemele economice, sociale, privind corupţia şi nivelul de trai. Pentru ameliorarea şi rezolvarea acestor probleme, precum şi pentru întărirea instituţiilor statului şi pentru apărarea democraţiei, Alianţa pentru Integrare Europeană 3 îşi reafirmă responsabilitatea sa necondiţionată faţă de toate reformele asumate şi susţinute de partenerii de dezvoltare: UE şi SUA”, asigură partidele de la guvernare. 

Fluxul de știri
0