Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua mondială pentru muncă decentă va fi marcată în Moldova

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaЗавод
Завод - Sputnik Moldova
Abonare
Sindicatele din Moldova vor organiza un șir de acțiuni menite să sensibilizeze opinia publică privind importanța muncii decente.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Cu prilejul marcării, la 7 octombrie, a Zilei Mondiale pentru Muncă Decentă, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) organizează o serie de acțiuni de informare și sensibilizare a populației.

Профсоюзы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sindicatele către FMI: economia Moldovei se prăbuşeşte

La 7 octombrie, la Institutul Muncii din Chișinău va avea loc masa rotundă cu genericul “Stop îmbogățirii prin exploatarea salariaților”, cu participarea partenerilor sociali, în cadrul căreia vor fi discutate o serie de subiecte social-economice.

În zilele de 8-10 octombrie, Consiliul de Tineret din cadrul CNSM va desfășura o amplă acțiune de informare a populației în regiunea de Nord a Moldovei, mai exact în raioanele Drochia, Edineț, Ocnița, Râșcani și mun. Bălți.

bani - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pentru un trai decent o familie are nevoie de un salariu de 10 mii de lei lunar

La nivel mondial, această zi constituie un prilej de mobilizare a forţelor publice-sociale, când sindicatele din toată lumea revendică asigurarea remunerării decente şi echitabile a muncii, locuri calitative de muncă, protecţie socială sigură, respectarea drepturilor şi libertăţilor angajaţilor.

Ziua Mondială a Muncii Decente, instituită la iniţiativa Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (ITUC) în 2007, este marcată anual de mișcarea sindicală din întreaga lume. Manifestările se desfăşoară concomitent în peste 130 de ţări, la care participă sute de mii de oameni.

ITUC este cea mai mare asociaţie sindicală mondială, din care fac parte 301 organizaţii sindicale, care reprezintă 176 milioane de muncitori din 155 de ţări ale lumii.

Din februarie 2010 CNSM a devenit membru al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor.

Fluxul de știri
0