Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pentru un trai decent o familie are nevoie de un salariu de 10 mii de lei lunar

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
Institutul Muncii a lansat marţi studiul „Plata muncii în Republica Moldova”.

CHIŞINĂU, 29 sept – Sputnik. Pentru un trai decent o familie are nevoie de un salariu de peste 10.000 de lei lunar, consideră 56,8 dintre respondenţii anchetei „Plata muncii în Republica Moldova” elaborată de Institutul Muncii la solicitarea Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova. 

Bani - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Salariul mediu în iulie a fost de aproape 5 mii de lei

Studiul ”Plata muncii în Republica Moldova: opinia lucrătorilor – membri ai sindicatului” a fost desfăşurat în perioada aprilie-mai în mai multe raioane ale ţării. 

Школьный учитель - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Angajaţii din învăţământ gata de proteste, dacă nu vor fi majorate salariile

Alţi 26,5% dintre respondenţi consideră ca s-ar descurca cu un salariu între 7.600-10.000 de lei pe lună, iar 2,8 la sută  - că vor reuşi să trăiască decent cu un salariu între 2.600-4.600 lei. 

Pentru 98,7 la sută dintre respondenţii, participanţi la ancheta prin chestionar salariul are o însemnătate foarte importantă.

În sfera bugetară câştigul salarial mediu a constituit în luna iulie 4603,3 lei. În sectorul economic câştigul salarial a înregistrat 4997,9 lei.

Veniturile  populaţiei în trimestrul doi al acestui an au constituit în medie pe o persoană pe lună 1.997 lei, în creştere cu 13,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cheltuielile medii lunare de consum ale populaţiei în trimestrul doi al acestui an au constituit în medie pe o persoană 2.076 lei, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent cu 14,8%.

 

 

Fluxul de știri
0