Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Leancă nu va salva de la înec actuala guvernare

© privesc.euIurie Leancă
Iurie Leancă - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă actuala guvernare nu mai are voturi în Parlament ca să se menţină la putere, să demisioneze, a declarat ex-premierul Iurie Leancă.

CHIŞINĂU, 29 sept – Sputnik. Preşedintele PPEM afirmă, referindu-se la actuala guvernare, că „nişte disperaţi ne transmit prin intermediul presei mesaje că ar trebui să-i susţinem necondiţionat”. Iurie Leancă a declarat că nu are de gând să susţină nicicum actuala guvernare.

Усатый Телемост - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Usatîi: încă un deputat va pleca din PLDM

„Nu ne dorim nicio funcţie în actuala guvernare. Nu am solicitat şi nu vom accepta funcţii. Nu vom intra la guvernare într-o coaliţie negociată netransparent şi cu uşile închise. Dacă nu-i ajutăm să-şi păstreze scaunele, nu înseamnă că nu susţinem integrarea europeană”, a declarat marţi Iurie Leancă.

Acesta a îndemnat actuala guvernare să demisioneze, dacă nu au voturi ca să se menţină la putere.

Deputatul Petru Ştirbate, fost membru PLDM - Sputnik Moldova
Politică
PLDM mai pierde un deputat

Totodată, Leancă s-a arătat interesat de un dialog. „Să ne aşezăm la masa de dialog, ca să găsim soluţii reale. Doar aşa am putea discuta despre o nouă manieră de a guverna în Republica Moldova", a opinat el.

Preşedintele PPEM a mai acuzat actuala guvernare de faptul că a generat o situaţie gravă în ţară, pe fundalul căreia protestele iau amploare. În opinia lui, Republica Moldova s-ar afla în izolare internaţională, iar drept dovadă serveşte faptul că în ultima perioadă nici un demnitar european nu a vizitat ţara noastră, iar FMI a renunţat la semnarea unui program de cooperare.

Fluxul de știri
0