Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM mai pierde un deputat

© moldova.orgDeputatul Petru Ştirbate, fost membru PLDM
Deputatul Petru Ştirbate, fost membru PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
Un alt deputat a părăsit Fracţiunea parlamentară a PLDM.

CHIŞINĂU, 17 sept – Sputnik. Joi deputatul liberal-democrat, Petru Ştirbate, a făcut o declaraţie publică. Acesta a anunţat că părăseşte Fracţiunea parlamentară a PLDM, dar va continua să activeze în Parlamentul Republicii Moldova în calitate de deputat independent.

Printre motivele menţionate de Ştirbate în legătură cu plecarea sa din PLDM se numără criza de credibilitate a clasei politice într-un moment critic pentru ţară, sentimentul oamenilor de a fi fost trădaţi de către cei pe care i-au votat, îndepărtarea de la agenda reală a cetăţenilor, orientarea clasei politice spre propriile interese şi abandonarea proiectelor reformatoare.

Дискоболка Александа Емильянова с тренером, отцом Иваном и главой НОК Николаем Журавским - Sputnik Moldova
Politică
Nicolae Juravschi: părăsesc fracţiunea PLDM

Ştirbate se arată convins că soluţia este la îndemâna politicienilor, „iar curăţenia trebuie să o începem din interior”.

„Partidul din care fac parte nu este gata, din păcate, să iasă din cercul vicios în care se află deja de prea mult timp. Ca şi celelalte partide de la guvernare, PLDM se află într-o gravă criză de credibilitate şi nu există voinţă internă de a ieşi din această criză. Timpul însă nu mai lucrează în favoarea partidelor, ci împotriva Republicii Moldova. Dacă vom sta mai departe şi vom aştepta ca partenerii de dezvoltare să facă reformele la noi în ţară, ne vom adânci şi mai tare în această criză”, a scris Ştirbate, care a adăugat: „având în vedere cele expuse mai spus, eu, semnatarul acestei declaraţii, am decis să demisionez din PLDM şi să activez ca deputat independent, începând cu această zi”.

Până la această oră conducerea PLDM nu a comentat declaraţia lui Petru Ştirbate.

Anterior din Fracţiunea parlamentară a PLDM au ieşit deputaţii Iurie Leancă şi Eugen Carpov, după ce primul nu a fost susţinut de un număr suficient de deputaţi pentru a deveni premier. Ulteroior din fracţiunea respectivă a plecat deputatul Nicolae Juravschi. Toţi cei care au plecat până acum din PLDM au declarat că vor activa în calitate de deputaţi independenţi în interesul cetăţenilor.

 

Fluxul de știri
0