Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Usatîi: încă un deputat va pleca din PLDM

© Sputnik / Мирослав РотарьУсатый Телемост
Усатый Телемост - Sputnik Moldova
Abonare
Patru deputați au părăsit deja această formaţiune, care a rămas doar cu 19 din cele 23 de mandate avute iniţial.

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik. Primarul de Bălți, liderul „Partidului nostru", Renato Usatîi, a declarat luni la conferința de presă care a avut loc la centrul de presă al agenției „Sputnik" că în următoarele zile încă un deputat în Parlamentul RM din partea PLDM va părăsi această formațiune.

În luna septembrie a plecat de la PLDM Petru Știrbate. Anterior, au procedat în acelaş mod Iurie Leancă, Eugen Carpov și Nicolae Juravschi. Astfel, din cele 23 de mandate obținute în urma alegerilor parlamentare din anul trecut, PLDM va rămâne doar cu 19.

Deputatul Petru Ştirbate, fost membru PLDM - Sputnik Moldova
Politică
PLDM mai pierde un deputat

„Încă un deputat îi va părăsi în această săptămână pe liberal-democrați. Când în alianță („Alianța pentru Integrare Europeană") vor fi 49 de deputați, atunci situația va fi alta", a afirmat Usatîi.

„Alianța pentru Integrare Europeană" care se află la guvernare și susține vectorul proeuropean al țării este constituită din deputații partidelor liberal, liberal-democrat și democrat.

Anterior, și liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a făcut declaraţii cu privire la perspectiva ieșirii din componența alianței.

 

 

Fluxul de știri
0