Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon şi Usatîi: le vom duce tuturor şefilor de instituţii cereri de demisie

© Sputnik / Мирослав РотарьДодон Усатый
Додон Усатый - Sputnik Moldova
Abonare
PSRM şi "Partidul Nostru" sunt gata să meargă până la capăt: până la demisia guvernării şi organizarea de alegeri anticipate, declară liderii celor două formaţiuni.

CHIŞINĂU, 28 sept – Sputnik. Luni, în cadrul unei conferinţe la centrul de presă al agenţiei de presă şi radio Sputnik, liderii PSRM şi „Partidului Nostru”, Igor Dodon şi Renato Usatîi au subliniat că manifestaţiile de protest iniţiate de cele două formaţiuni urmăresc să determine actuala guvernare să renunţe la putere.

Nicolae Timofti l-a desemnat pe Valeriu Streleţ candidat la funcţia de Prim-ministru - Sputnik Moldova
Politică
Timofti a reacţionat: nu vreau să demisionez

„Sunt mai multe metode legale. Cea mai simplă este demisia Preşedintelui. Dar până la anticipate mai este nevoie să demisioneze cei de la şefia Procuraturii Generale, CNA, CCA, CEC. Doar după aceste demisii putem obţine alegeri corecte. Săptămâna aceasta vom organiza mai multe activităţi. Suntem gata să insistăm până la obţinerea rezultatului final. Ieri i-am transmis lui Timofti cererea de demisie. Îi rămâne doar să o semneze. Vom merge pe la toţi ceilalţi conducători de instituţii, ca să le dăm şi lor cereri de demisie”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a mai spus că Preşedintele Republicii Moldova trebuie să fie ales de popor.

„Oamenii vor să-şi aleagă singuri preşedintele. Să nu se facă înţelegeri în Parlament, poporul trebuie să decidă”, a spus Dodon.

La rândul său, preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că rezultatul alegerilor anticipate trebuie să fie eliberarea Republicii Moldova de actualul regim de guvernare.

Массовая акция протеста нпрошла в центре Кишинева в воскресенье. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mitingul de protest al forţelor de stânga şi-a formulat revendicările

El a mai precizat că „fără demisiile şefilor Procuraturii Generale, CEC, CNA, CCA, nu au rost alegerile parlamentare anticipate”.

Referindu-se la demisia preşedintelui Timofti,  Usatîi a subliniat că ea este necesară „pentru ca acesta a urmărit în linişte o serie de ilegalităţi ce s-au făcut în Republica Moldova, inclusiv modul abuziv în care echipa mea a fost scoasă din cursa electorală. Nu este cazul să se justifice că „a vrut dar nu i s-a permis”. El trebuie să demisioneze”, a declarat Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” a mai declarat că demisia Guvernului este de asemenea necesară pentru că, în opinia lui, acesta doar imită activitatea de conducere a ţării, dar nu se ocupă la modul real de soluţionarea problemelor Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0