Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu a expliat ce fac experţii trimişi de FMI în Republica Moldova

© privesc.euAndrian Candu, preşedintele Parlamentului
Andrian Candu, preşedintele Parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
Spicherul a dat asigurări că experţii trimişi de FMI în ţara noastră au sarcini ce cadrează cu misiunea de negociere şi semnare a acordului de cooperare.

CHIŞINĂU, 28 sept – Sputnik. Grupul de experţi din partea FMI care se află în aceste zile în Moldova face parte din misiunea de negociere a unui acord de cooperare cu ţara noastră, numai că acestui grup îi revine doar sarcina de informare şi documentare. O declaraţie în acest sens a făcut luni spicherul moldovean, Andrian Candu.

Andrian Candu şi Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu: sunt gata să-mi dau demisia cât mai repede posibil

„Încheierea unui acord cu o anumită ţară, care prevede inclusiv finanţarea, este o chestiune ce ţine de brdul FMI, care urmează să se întrunească în decembrie şi în ianuarie”, a subliniat Candu, specificând şi faptul că experţii FMI care se află în aceste zile în ţara noastră au sarcini ce fac parte din misiunea de negociere a unui program cu Moldova, doar că acestor experţi le revine numai rolul de a face investigaţii privind situaţia din Republica Moldova. Potrivit lui Candu, ei urmează să înţeleagă ce vrea să facă pe viitor Republica Moldova.

Andrian Candu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu vrea lichidarea CNA, CNI şi Procuraturii?

Preşedintele Parlamentului a lăsat să se înţeleagă că vor mai fi necesare vizite ale grupurilor de experţi din partea FMI, până când se va ajunge la eventuala semnare a unui acord cu ţara noastră.

În opinia lui Candu, pentru a se ajunge cât mai curând la o înţelegere cu FMI este nevoie de stabilitate în ţară, iar planificarea dezvoltării depinde într-o mare măsură de nivelul de stabilitate politică, economică şi socială.

Fiind solicitat să comenteze recenta demisie a guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu, Candu a spus că „orice demisie poate fi considerată bună numai atunci când aceasta are efecte pozitive”.

„Politicul în general ar trebui să contribuie la stabilitate în administrarea ţării, indiferent dacă e vorba despre nivelul grupurilor parlamentare, a Parlamentului sau a altor instituţii. Politicienii trebuie să dea cât mai puţine motive de speculaţii”, a subliniat Candu.

Fluxul de știri
0