Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Judecătoria Râşcani nu va examina sâmbătă soarta protestului din 27 septembrie

© Sputnik / Andrei Starostin / Trecere la banca de fotografiijustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Judecătoria Centru a transferat cauza civilă cu privire la interzicerea protestului din 27 septembrie Judecătoriei Râşcani.

CHIŞINĂU, 26 sept – Sputnik. Cauza civilă intentată de primarul capitalei Dorin Chirtoacă împotriva PSRM, Partidului „Nostru” și Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” privind interzicerea organizării acțiunii de protest pe 27 septembrie în scuarul Parlamentului nu va fi examinată pe parcursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie, a declarat pentru Sputnik deputatul PSRM, Vasile Bolea. 

judecător - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va fi sau nu interzis protestul de duminică din capitală

Sâmbătă, Judecătoria Centru a transferat la Judecătoria sectorului Râşcani dosarul civil intentat de Primăria municipiului Chișinău împotriva PSRM, Partidului Nostru și Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” care prevede interzicerea acţiunii de protest pe 27 septembrie în scuarul Parlamentului.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţia vine cu recomandări către protestatarii de duminică

„Ca să examineze astăzi cauza civilă Judecătoria Râşcani, preşedintele instanţei trebuie să anunţe judecătorul care va instrumenta dosarul. Un alt aspect, dosarul trebuie să fie transmis de la Judecătoria Centru la Judecătoria Râşcani prin intermediul cancelariilor, care astăzi au zi liberă”, a declarat Bolea. 

Deputatul a precizat pentru Sputnik că acţiunile preconizate pentru duminică de către PSRM şi Partidul „Nostru” vor avea loc în regimul şi la ora stabilită anterior.

Primăria municipiului Chișinău a decis să interzică organizarea protestului în faţa sediului Parlamentului, anunţat pentru ziua de 27 septembrie de PSRM, Partidul „Nostru” şi Platforma „Demnitate și Adevăr.

Potrivit şefei Direcţiei juridice a Primăriei, Diana Gurschi, organizarea protestului în fața Parlamentului ar încălca drepturile pietonilor de a se deplasa pe stradă. Gurschi a făcut referire la Legea cu privire la întruniri şi Legea Serviciul Protecție și Pază de Stat.

 

Fluxul de știri
0