Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţia vine cu recomandări către protestatarii de duminică

© Sputnik / Evgheni PanasencoПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Duminică la Chişinău va avea loc o amplă acţiune de protest, organizată de PSRM şi Partidul „Nostru”.

CHIŞINĂU, 26 sept – Sputnik. Duminică, la Chişinău vor fi organizate trei marşuri de protest care vor culmina în scuarul Parlamentului. Organizatorii evenimentului, PSRM şi Partidul „Nostru”, au declarat că la 27 septembrie încep acţiuni de protest paşnice non-stop în faţa clădirii Parlamentului. 

Igor DODON - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: aici purtăm drapelul Republicii Moldova şi drapelul lui Ştefan cel Mare

„Acţiuni non-stop înseamnă cu instalarea corturilor. Ajunge, răbdarea e la limită. Venim cu un apel către cetăţeni să ieşim masiv la proteste. Pe 27 septembrie, la ora 14.00, organizăm o acţiune de protest împreună cu partidul lui Renato Usatâi şi alte partite. Această acţiune este începutul sfârşitului oligarhilor de la guvernare”,  a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Politică
Renato Usatîi va sta în cort printre oameni la protestele non stop din Chişinău

Poliţia a venit cu un şir de recomandări către protestatari pe care i-a îndemnat să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor:

să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;

să părăsească întrunirea la cererea organizatorului sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;

în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive, sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Inspectoratul Naţional de Patrulare anunţă că, duminică, transportul persoanelor din raioanele republicii care vor veni la protest în capitală va putea fi parcat în următoarele locaţii:

pe strada Columna, tronsonul între străzile Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi Puşkin;

parcarea de la Circ;

pe str. Ierusalim;

pe str. Calea Ieșilor;

parcările de pe strada Calea Moşilor;

parcarea de pe strada Pan Halipa;

bd. C. Negruzzi;

sub podul de pe şoseaua Hânceşti.

Poliția îndeamnă toți participanții la manifestație să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul scurt 902,  sau să anunțe cel mai apropiat polițist.


Fluxul de știri
0