Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va fi sau nu interzis protestul de duminică din capitală

© Sputnikjudecător
judecător - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria Centru a transferat cauza civilă cu privire la interzicerea protestului din 27 septembrie Judecătoriei Râşcani.

CHIŞINĂU, 26 sept – Sputnik. Cauza civilă intentată de primarul capitalei Dorin Chirtoacă împotriva PSRM, Partidului „Nostru” și Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” privind interzicerea organizării acțiunii de protest pe 27 septembrie în scuarul Parlamentului a fost transferată, sâmbătă, de la Judecătoria Centru la Judecătoria sectorului Râşcani.  

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţia gata să sisteze protestul de duminică, dacă va fi încălcată legislaţia

Sâmbătă, la Judecătoria Centru, a avut loc şedința de judecată intentată de Primăria municipiului Chișinău împotriva PSRM, Partidului Nostru și Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” care prevede interzicerea acţiunii de protest pe 27 septembrie în scuarul Parlamentului.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţia vine cu recomandări către protestatarii de duminică

„Instanţa a decis se strămute cauza civilă de la Judecătoria Centru la Judecătoria sectorului Râşcani”, a declarat judecătorul. 

Primăria municipiului Chișinău a decis să interzică organizarea protestului în faţa sediului Parlamentului, anunţat pentru ziua de 27 septembrie de PSRM, Partidul „Nostru” şi Platforma „Demnitate și Adevăr.

Potrivit şefei Direcţiei juridice a Primăriei, Diana Gurschi, organizarea protestului în fața Parlamentului ar încălca drepturile pietonilor de a se deplasa pe stradă. Gurschi a făcut referire la Legea cu privire la întruniri şi Legea Serviciul Protecție și Pază de Stat.


Fluxul de știri
0