Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţia gata să sisteze protestul de duminică, dacă va fi încălcată legislaţia

© Sputnik / Evgheni PanasencoПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, traficul pe mai multe străzi din capitală va fi stopat din cauza protestelor.

CHIŞINĂU, 26 sept – Sputnik. Şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP), Marin Maxian, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă că la 27 septembrie circulaţia pe mai multe străzi din capitală va fi sistată temporar pe perioada desfăşurării marşurilor de protest anunţate de PSRM şi Partidul „Nostru”. Maxian a mai precizat că în cazul în care vor fi documentate eventuale abateri de la legislaţie, protestul ar putea fi sistat. 

Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Politică
Renato Usatîi: liderii Platformei DA încearcă să împiedice protestele noastre

Vor fi trei coloane care se vor deplasa spre sediul Parlamentului Republicii Moldova. Primul se va îndrepta dinspre Academia de Ştiinţe a Moldovei, al doilea – din direcţia Memorialului „Eternitate” şi al treilea – din faţa clădirii Circului. 

„În acest context vor apărea anumite inconvenienţe în ceea ce ţine de circulaţia rutieră. Începând cu ora 12.00, duminică, pe segmentele pe unde se vor deplasa protestatarii va fi restricţionată circulaţia rutieră”, a declarat Maxian. 

Transportul public va fi redirecţionat pe străzile adiacente. Perimetrul străzilor 31 august, Sfatul Ţării, Maria Cibotari, B.Bodoni, A. Puşkin, Columna şi M. Dosoftei va fi blocat pe perioada desfăşurării evenimentului. 

Встреча Д.Рогозина с И.Додоном и З.Гречаный, Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: actuala guvernare va demisiona sub presiunea protestelor

„Am întreprins toate măsurile pentru a asigura ordinea publică pe traseele pe unde se vor deplasa protestatarii şi locul unde se va desfăşura evenimentul, pentru a nu admite încălcări sau a documenta eventuale abateri de la legislaţie care ar putea duce la sistarea întrunirii”, a menţionat şeful INP.  

Maxian a mai dat asigurări că, „poliţia nu restricţionează, nu reţine transportul persoanelor din raioane care se vor deplasa spre locul desfăşurării evenimentului pentru aşi expune viziunea aşa cum prevede Constituţia”.

„Anumite învinuiri care vor fi aduse, nu vor corespunde realităţii”, a adăugat Maxian.  

Paralel continuă protestele în Piaţa Marii Adunări Naţionale, organizate de Platforma „Demnitate şi Adevăr”. 

Protestele au un caracter non-stop şi vor lua sfârşit doar atunci când vor fi satisfăcute revendicările manifestanţilor. 


Fluxul de știri
0