Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Renato Usatîi: liderii Platformei DA încearcă să împiedice protestele noastre

© privesc.euRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii Platformei DA au fost acuzaţi că încearcă să ocupe şi scuarul din faţa Parlamentului, pentru a-i împiedica pe alţii să protesteze.

CHIŞINĂU, 22 sept – Sputnik. Platforma DA a rezervat scuarul Parlamentului pentru a împiedica protestele planificate de Usatîi şi Dodon, se spune într-un comunicat difuzat marţi de serviciul de presă al „Partidului Nostru”.

Formaţiunea îi acuză pe Năstase şi Dolganiuc, „care au monopolizat Piaţa Marii Adunări Naţionale” şi care „se tem de concurenţă”.

Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Politică
Renato Usatîi va sta în cort printre oameni la protestele non stop din Chişinău

„S-a dovedit că ei (Platforma DA, n.red.) pur şi simplu ţin locul ocupat, ca să nu cumva, Doamne fereşte, să nu vină adevăraţii protestatari”, a scris pe o reţea de socializare Renato Usatîi, preşedintele „Partiduli Nostru”.

Usatîi a mai notat că atunci când activiştii lui „au venit la Primăria Chişinău să anunţe despre iniţierea, începând cu ziua de duminică 27 septembrie, a protestelor împotriva regimului de la guvernare, acolo deja erau Năstase şi Dolganiuc, cu poliţia şi paza de stat. După un scandal, ei au arătat documentele pe care le aveau: s-a dovedit că scuarul Parlamentului era rezervat de ei încă de la începutul lunii iulie şi până la sfârşitul anului”.

Dar Usatîi a lăsat să se înţeleagă că rezervarea făcută de liderii Platformei DA nu-i va determina pe organizatorii protestului non-stop, care urmează să înceapă duminică, să renunţe la această idee. „Vom ieşi oricum la proteste. Nu au dat peste cine trebuie!”, a scris liderul „Partidului Nostru, Renato Usatîi”.

 

Fluxul de știri
0