Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova pledează pentru liberalizarea 100% a exportului de fructe în Rusia

© Sputnik / Евгений ПанасенкоФрукты
Фрукты - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Agriculturii este deschis pentru dialog cu partenerii din Rusia, pentru a majora exporturile de producţie moldovenească.

CHIŞINĂU, 25 sept – Sputnik. Moldova întotdeauna a optat şi optează în discuţiile cu Federaţia Rusă ca exporturile de fructe moldoveneşti pe piaţa rusă să fie liberalizate 100%, a declarat pentru Sputnik viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama.  

Яблоки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Numărul companiilor moldoveneşti care livrează fructe în Rusia, în creştere

„Serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” cunoaşte toţi producătorii moldoveni. Specialiştii ruşi au vizitat majoritatea acestor producători, au lista cu aceste companii, în număr de 250, care de ani de zile exportau în Rusia”, a declarat viceministrul.

Eduard Grama a reiterat că Ministerul Agriculturii este deschis pentru dialog cu partenerii din Rusia, pentru a majora exporturile de producţie moldovenească. „Noi susţinem orice companie moldovenească care poate exporta pe piaţa rusă”, a adăugat viceministrul. 

Streleț  Muhametșin Moldova Rusia - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova și Rusia, interesate de activizarea dialogului pe segmentul economic

Serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” a permis de săptămâna aceasta altor 46 de companii moldoveneşti să exporte fructe pe piaţa rusă. Este vorba de mere, pere, gutui, caise, vişine, cireşe, piersici, nectarine, prune şi porumbe proaspete.

La începutul lui august, serviciul federal fitosanitar şi veterinar „Rosselhoznadzor” a anulat  restricţiile de export pe piaţa rusă a fructelor moldoveneşti pentru 17 companii din Moldova.

Exportul de fructe moldoveneşti pe piaţa rusă se va face sub garanţia Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Fructele trebuie să corespundă normelor fitosanitare şi cerinţelor Federaţiei Ruse şi Uniunii Vamale.

Fluxul de știri
0