Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și Rusia, interesate de activizarea dialogului pe segmentul economic

© Sputnik / Guvernul RMStreleț Muhametșin Moldova Rusia
Streleț  Muhametșin Moldova Rusia - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Valeriu Streleț s-a întâlnit cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Moldova și Rusia urmează să întreprindă acțiuni concrete în vederea reluării activităţii Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, în această toamnă. Anunțul a fost făcut de Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, în cadrul unei întrevederi cu premierul Valeriu Streleț.

În opinia interlocutorilor, acest fapt va permite identificarea unor soluţii reciproc acceptabile pentru anularea barierelor în relaţiile comercial-economice dintre cele două ţări.

Diplomatul rus l-a felicitat pe Streleț cu prilejul numirii în funcţie şi a transmis mesajul de felicitare din partea omologului rus, Dmitri Medvedev, cu ocazia sărbătorii naţionale a Republicii Moldova — „Ziua Independenţei”.

Prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că reluarea dialogului la nivel interguvernamental, precum şi a legăturilor directe între instituţiile de profil din Republica Moldova și Federația Rusă, va contribui esenţial la soluţionarea problemelor actuale ale cooperării moldo-ruse.

Fluxul de știri
0