Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miniştrii moldoveni şi români se întâlnesc pe malul Mării Negre

© Sputnik / Yana ZaharovaПролив Босфор
Пролив Босфор - Sputnik Moldova
Abonare
Executivele din Moldova şi România au marţi o şedinţă comună la Neptun, România.

CHIŞINĂU, 22 – Sputnik. Miniştrii din guvernele Republicii Moldova şi ai României au, marţi, o şedinţă comună în staţiunea Neptun de pe malul Mării Negre din România.

Guvernul Moldovei nu a oferit detalii cu privire la chestiunile de pe ordinea de zi a şedinţei miniştrilor din cele două ţări. 

Прибытие первых лиц государств в Сочи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Victor Ponta sugerează că pentru RM va fi mai bine în NATO

Potrivit presei din România, în staţiunea Neptun, premierul român, Victor Ponta, şi cel moldovean, Valeriu Streleţ, vor stabili noile proiecte comune ale celor două state.

Membrii celor două guverne vor stabili noile proiecte ce vor fi finanţate în baza Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro. 

Streleț Ponta Moldova România - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova și România au prelungit termenul Acordului de asistenţă financiară

O atenţie specială va fi acordată continuării proiectelor de infrastructură în domeniul energetic, pentru asigurarea interconectării sistemelor naţionale electrice şi de gaze naturale, precum şi în domeniul transporturilor, prin proiectarea şi realizarea unor noi poduri peste Prut. De asemenea, va fi exprimat interesul reciproc pentru posibila participare a unor companii din România la viitoare privatizări în diverse sectoare economice din Republica Moldova, potrivit Mediafax.

Alte proiecte pregătite pentru a fi analizate în cadrul şedinţei vizează domenii ale agriculturii şi protecţiei mediului, dar şi sprijin în dezvoltarea domeniului sănătăţii, prin extinderea serviciului de intervenţie de urgenţe în Republica Moldova.

O componentă specială din programul de asistenţă financiară acordată de România va fi domeniul învăţământului. De asemenea, vor fi stabilite priorităţile de sprijin pentru pregătirea în România a specialiştilor din administraţia publică.

Fluxul de știri
0