Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova și România au prelungit termenul Acordului de asistenţă financiară

© Guvernul RMStreleț Ponta Moldova România
Streleț Ponta Moldova România - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-miniștrii Valeriu Streleț şi Victor Ponta au semnat un Protocol adițional de deblocare a ajutorului financiar între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Documentul se referă la Acordul privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară, în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat țării noastre de România. Acesta prevede prelungirea termenului Acordului pentru o perioadă de 4 ani, întrucât nu s-a reușit valorificarea integrală a ajutorului financiar nerambursabil până la data de 27 martie 2015.

Semnarea Protocolului a avut loc în cadrul vizitei premierului român, Victor Ponta, la Chişinău.

Ponta Понта - Sputnik Moldova
Politică
Ponta vine iarăşi la Chişinău

Prim-ministrul Valeriu Streleț a mulțumit Guvernului român pentru susținere. Streleț a apreciat înalt contribuţia financiară şi tehnică a României oferită Republicii Moldova, precum şi includerea ţării noastre drept principal beneficiar al Asistenţei pentru Dezvoltare acordat de Guvernul României.

Ponta a invitat la București, în luna decembrie, Cabinetul de Miniștri de la Chișinău pentru a oferi următoarea tranșă din cele 100 de milioane de euro – ajutorul financiar nerambursaabil.

„Trebuie să identificați domeniile în care vreți să folosiți acești bani”, a menţionat Ponta.

Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova a fost semnat la București, la 27 aprilie 2010. În baza acestui document, România implementează proiecte care să contribuie la dezvoltarea domeniilor infrastructurii, educației, situațiilor de urgență și sectorului energetic din Republica Moldova. Pe parcursul perioadei 2011-2014, din cele 100 de milioane de euro au fost valorificate 37,19 milioane de euro, pentru realizarea proiectelor din domeniul energetic, educație, precum și ajutor de urgență în caz de calamități naturale.

Fluxul de știri
0