Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Vinului ar putea să nu mai fie sărbătorită în acest an

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaВинодельческий завод "Массандра" в Крыму
Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Uniunii Vinificatorilor, Gheorghe Arpentin, a declarat pentru Sputnik că situația politică și economică din țară nu este favorabilă pentru sărbători.

 

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Sărbătoarea anuală Ziua Vinului ar putea fi anulată în acest an. Viceministrul agriculturii, Vlad Loghin, a comunicat pentru presă că nu a fost luată o decizie finală, dar vinificatorii refuză  să iasă în PMAN din capitală, care este ocupată în prezent de corturile instalate de reprezentanții Platformei ”DA” (”Demnitate și Adevăr”). Corespondentul Sputnic nu a primit un răspuns clar de la serviciul de presă al Oficiului Național al Viei și Vinului, dacă sărbătoarea va avea loc sau nu.

Виноградники в Молдавии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Federaţia Turismului propune o soluţie de compromis pentru Ziua vinului

”Cu regret, nu vă putem da nicio informație. Dacă va apărea ceva nou, vă vom informa”, ni s-a spus la serviciul de presă.

Președintele Uniunii Vinificatorilor, Gheorghe Arpentin, a comunicat pentru Sputnik că actuala situație politică și economică din țară nu este favorabilă pentru sărbători.

”A avut loc ședința Oficiului Național al Viei și Vinului, am fost şi în consiliul administrativ – toți vinificatorii au luat unanim decizia de a anula sărbătoarea. Mai trebuie să aibă loc ședința comisiei republicane, dar nu cred că ea poate modifica decizia celor care organizează sărbătoarea. Părerea mea personală este că în acest an ea nu trebuie să aibă loc. Vedeți ce se întâmplă? Dacă ar fi să o organizăm acum, s-ar întâmpla ca în proverbul moldovenesc: ”Satul arde, iar baba se piaptănă”. Încă un argument împotriva organizării sărbătorii este că se vor cheltui aproximativ 3 milioane de lei. Este mai raţional ca acești bani să fie investiți în dezvoltarea de noi piețe, pentru a avea câștig”, este convins interlocutorul.

Anterior, prim-ministrul Moldovei, Valeriu Streleț, fiind prezent la un post de televiziune, a rugat protestatarii să elibereze PMAN în timpul sărbătoririi Zilei Vinului, care este marcată în Moldova din 2002.

Aceasta are loc întotdeauna în primele zile de odihnă din luna octombrie. Anul trecut, în timpul sărbătorii, țara a fost vizitată de mai mult de 10 mii de turiști străini.

 

Fluxul de știri
0