Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertismentul MAEIE privind călătoriile în Austria, Serbia, Ungaria şi Germania

© Sputnikвенгерская полиция задержала рекордное число мигрантов
венгерская полиция задержала рекордное число мигрантов - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a atenţionat cetăţenii ţării în legătură cu posibilele călătorii în Austria, Serbia, Ungaria şi Germania.

CHIŞINĂU, 17 sept – Sputnik. Într-un comunicat al MAEIE se spune că începând cu data de 16 septembrie 2015, autorităţile Austriei au reintrodus temporar controale la frontierele cu Ungaria, Serbia, Italia, Slovacia şi Slovenia.

Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Ministrul german de Interne: criza imigranţilor pune în pericol spaţiul Schengen

MAEIE atrage atenţia cetățenilor care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că au fost reintroduse controalele la punctele de trecere a frontierei Hegyeshalom şi Kophaz. De asemenea, a fost închis punctul de control al frontierei cu Republica Serbia, din dreptul localităţii ungare Roszke şi a fost suspendată activitatea în punctul de control al frontierei Asotthalom. Tranzitarea frontierei ungaro-sârbe se recomandă prin punctul de control Tompa, care funcţionează zilnic în intervalul orar 07:00 — 19:00.

MAEIE atenţionează că în orice moment situaţia se poate schimba, motiv pentru care le recomandă cetăţenilor să se informeze din timp asupra condiţiilor de călătorie, a circulaţiei rutiere şi feroviare atât din Austria, cât şi din Ungaria, consultând paginile oficiale ale autorităţilor acestor ţări:

— pentru Austria: administraţia drumurilor — www.asfinag.at, poliţia austriacă — www.polizei.at şi căile ferate austriece — www.öbb.at.

— pentru Ungaria: Inspectoratul General al Poliţiei — www.police.hu, circulaţia rutieră pe principalele drumuri din Ungaria — www.utinform.hu/webkamerak/

Pentru mai multe informaţii, cetăţenii Republicii Moldova pot apela la Centrul de Apel al MAEIE din Republica Moldova: 080090990 (apel gratuit); din străinătate: +373 22 788 722.

Fluxul de știri
0