Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul german de Interne: criza imigranţilor pune în pericol spaţiul Schengen

© Sputnik / Sergei KirkachШенгенская виза
Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Abonare
Germania şi-ar putea suspenda participarea la acordul Schengen, în contextul aprofundării crizei europene a imigranţilor.

CHIŞINĂU, 25 aug – Sputnik. Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a declarant într-un interviu pentru BBS că acordul de liberă circulaţie ar putea fi suspendat din cauza aprofundării crizei imigranţilor.

Беженцы с Ближнего Востока на вокзале Келети в Будапеште - Sputnik Moldova
ONU: 140 de mii de imigranţi au ajuns în acest an în UE

Cei mai mulţi dintre refugiaţii care ajung în Europa, iau în calcul Germania ca destinaţie finală. Potrivit oficialului de la Berlin, Germania înregistrează mult  mai multe cereri de azil, comparative cu celelalte ţări din Uniunea Europeană. Astfel, cifra prognozată pentru acest an este de 800.000 de solicitări.

În acest context, Maiziere consider că Marea Britanie ar trebui să primească mai mulţi imigranţi, chiar dacă aceasta nu este parte din Schengen. De altfel, toate ţările UE trebuie să devină mai conştiente de responsabilităţile pe care le au, a mai declarant  ministrul.

„Dacă statele europene nu respectă legea, atunci Schengen este în pericol, de aceea avem nevoie urgent de soluţii la nivel european”, a afirmat oficialul german.

Thomas de Maiziere a spus în interviu că sprijină acordul Schengen, dar că acesta este pus „în pericol” de actuala criză.

Pe de altă parte, Bruxelles-ul a declarat că libera circulaţie nu este „negociabilă”.

Fluxul de știri
0