Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O stradă din Chişinău ar putea purta numele lui Mihai Volontir

© Sputnik / Miroslav Rotariprimaria chisinau cmc consiliul municipal
primaria chisinau cmc consiliul municipal - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chişinău promite că va redenumi o stradă din capitală în memoria regretatului Mihai Volontir.

CHIŞINĂU, 15 sept – Sputnik. O stradă din Chişinău ar putea fi redenumită în memoria lui Mihai Volontir. 

Михай Волонтир в роли кузнеца Будулая в фильме Цыган - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mircea Snegur: sunt copleşit de tristeţe şi amărăciune

Primăria capitalei va iniţia procedura de redenumire în memoria lui Mihai Volontir a unei străzi sau a unei instituţii de cultură din capitală, pentru aportul incontestabil adus în calitate de promotor al culturii naţionale, dar şi pentru comemorarea numelui marelui actor.

Михай (Михаил) Ермолаевич Волонтир, народный артист СССР - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Casa părintească a lui Mihai Volontir ar putea fi transformată în Casă Muzeu

Primăria satului Glinjeni, raionul Şoldăneşti, a depus un demers la Ministerul Culturii pentru a amenaja casa părintească unde s-a născut Mihai Volontir în Casa Muzeu „Mihai Volontir”. Informaţia a fost oferită pentru Sputnik de primarul localităţii Vasile Bârcă. 

După o boală îndelungată, în noaptea de luni spre marţi, s-a stins din viaţă una dintre emblematicele  personalităţi ale neamului nostru  Mihai Volontir, Artist al Poporului din URSS, Artist al Poporului din Republica Moldova, Laureat al Premiului de Stat din Republica Moldova, Laureat al Premiului de Stat din Federaţia Rusă, Cavaler al Ordinului Republicii, Doctor Honoris Cauza a Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Funeraliile şi mitingul de doliu va avea loc în data de 17 septembrie, între orele 10.00-14.00 în holul Palatul Naţional „Nicolae Sulac” după care corpul neînsufleţit al lui Mihai Volontir va fi aşezat la locul său de veci, la Cimitirul Central din strada Armenească din Chişinău.


Fluxul de știri
0