Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Casa părintească a lui Mihai Volontir ar putea fi transformată în Casă Muzeu

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaМихай (Михаил) Ермолаевич Волонтир, народный артист СССР
Михай (Михаил) Ермолаевич Волонтир, народный артист СССР - Sputnik Moldova
Abonare
Casa părintească a lui Mihai Volontir ar putea deveni Casă Muzeu.

CHIŞINĂU, 15 sept – Sputnik. Primăria satului Glinjeni, raionul Şoldăneşti, a depus un demers la Ministerul Culturii pentru a amenaja casa părintească unde s-a născut Mihai Volontir în Casa Muzeu „Mihai Volontir”. Informaţia a fost oferită pentru Sputnik de primarul localităţii, Vasile Bârcă. 

Михай Волонтир в роли кузнеца Будулая в фильме Цыган - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mircea Snegur: sunt copleşit de tristeţe şi amărăciune

După o boală îndelungată, în noaptea de luni spre marţi, s-a stins din viaţă una dintre  personalităţile emblematice ale neamului nostru, Mihai Volontir, Artist al Poporului din URSS, Artist al Poporului din Republica Moldova, Laureat al Premiului de Stat din Republica Moldova, Laureat al Premiului de Stat din Federaţia Rusă, Cavaler al Ordinului Republicii, Doctor Honoris Cauza a Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

„Mihai Volontir este un om mare care a purtat cinstea Republicii Moldova”, a declarat pentru Sputnik Vasile Bârcă. 

Народный артист СССР Михаил Волонтир - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Conducerea ţării, îndurerată de moartea actorului Mihai Volontir.

Primarul a precizat că acum trei ani a fost luată decizia ca gimnaziul din localitatea Glinjeni să poarte numele „Mihai Volontir”. De asemenea, şi strada unde se află casa părintească a regretatului actor poartă numele lui Mihai Volontir.

Bârcă a declarat că primăria a depus două demersuri la Ministerul Culturii, pentru a fi alocaţi 52 de mii de lei pentru amenajarea casei părinteşti a lui Mihai Volontir în Casă Muzeu. Deocamdată, ministerul a răspuns că nu are bani pentru aceste lucrări.

Funeraliile şi mitingul de doliu va avea loc în data de 17 septembrie, între orele 10.00-14.00, în holul Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, după care corpul neînsufleţit al lui Mihai Volontir va fi aşezat la locul său de veci, la Cimitirul Central din strada Armenească din Chişinău.

Fluxul de știri
0