Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mircea Snegur: sunt copleşit de tristeţe şi amărăciune

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaМихай Волонтир в роли кузнеца Будулая в фильме "Цыган"
Михай Волонтир в роли кузнеца Будулая в фильме Цыган - Sputnik Moldova
Abonare
Primul preşedinte al Moldovei l-a cunoscut personal pe regretatul actor Mihai Volontir.

CHIŞINĂU, 15 sept – Sputnik. Sunt copleşit de tristeţe şi amărăciune. Aşa a comentat pentru Sputnik decesul marelui actor Mihai Volontir, primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care l-a cunoscut personal pe maestru. 

Renumitul actor Mihai Volontir s-a stins din viaţă în această noapte după o boală grea. 

Народный артист СССР Михай Волонтир - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A decedat actorul Mihai Volontir

„Am amintiri numai bune despre Mihai Volontir. L-am cunoscut demult când lucram în nordul republicii şi mergeam foarte des la teatru în Bălţi. Am avut o perioadă când am lucrat director la Institutul „Selecţia ” şi l-am cunoscut mai îndeaproape şi personal pe Mihai Volntir”, a declarat Snegur. 

Primul preşedinte al Moldovei spune că „Mihai Volontir a fost un om destoinic, o personalitate a acestui pământ”. „Avea o stimă deosebită faţă de oameni”, a continuat Mircea Snegur.

Михай Волонтир - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Volontir va fi înmormântat la Chişinău

„Am fost bucuros, când în anul 1990 a fost ales deputat în Parlamentul Independenţei. Am urmărit discursurile lui în Parlament. Mihai Volontir a fost susţinătorul şi participant activ la mişcarea de renaştere naţională”, a adăugat primul preşedinte al Moldovei. 

„Este mare tristeţea. Să-i fie ţărâna uşoară. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a declarat Mircea Snegur.  

Actorul Mihai Volontir va fi înmormântat la Chişinău, la Cimitirul Central din strada Armenească. De funeraliile marelui actor se va ocupa un grup de lucru, condus de premierul Valeriu Streleţ. Din comisie fac parte reprezentanţi ai Guvernului, administraţiei publice locale şi din lumea teatrului. 

Mihai Volntir a decedat la Spitalul Clinic Republican din Chişinău, unde a fost transferat în luna iulie după ce a suferit un atac de cord.  

În martie, Mihai Volontir a împlinit 81 de ani. În ultima perioadă el a suportat câteva operații. Chiar dacă nu s-a simțit prea bine, actorul a continuat să lucreze la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Bălți.

 

Fluxul de știri
0