Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania „a închis frontierele”: țara nu face față fluxului de refugiați

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Germanii sunt gata să ajute imigranții, însă nu există adăposturi pentru refugiați și nu este clar cum ar putea fi ajutaţi concomitent un număr atât de mare de oameni.

CHIŞINĂU, 14 sept Sputnik. Autoritățile Germaniei au decis să facă uz de prevederile Codului Frontierelor Schengen și să reia temporar controlul la frontierele cu țările Uniunii Europene. Țara care a criticat în ultima săptămână Ungaria pentru tratamentul necorespunzător al refugiaților, nu mai face față fluxului colosal de imigranți, care a devenit practic de necontrolat.

Migrants - Sputnik Moldova
Din cauza afluxului de imigranți, gara de Est din Budapesta a fost evacuată

Ministrul afacerilor interne, Thomas de Maiziere, a spus duminică seara într-o declarație de presă, că este reluat controlul în Bavaria, la frontiera cu Austria, în scopuri de securitate. Anume acest sector de frontieră a fost traversat săptămâna trecută de zeci de mii de refugiați. Potrivit companiei TV Bayerischer Rundfunk, de la începutul lunii august în Bavaria au ajuns circa 63 de mii de refugiați, în mare parte prin Munchen.

Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Ministrul german de Interne: criza imigranţilor pune în pericol spaţiul Schengen

Este evident că autoritățile federale au fost presate din regiuni, care se plâng că se află la limita propriilor posibilități. Potrivit publicației Bild, reprezentanții Uniunii Social-Creștine (CSU), partenerii bavarezi în cadrul coaliției de guvernare ai cancelarului Angela Merkel, au amenințat-o chiar cu ieșirea din această alianță în cazul în care fluxul de refugiați nu va înceta. Ziarul scrie că sâmbătă seara a avut loc o conferință telefonică la care, în afară de Merkel, au luat parte de Maiziere, cancelarul adjunct, Sigmar Gabriel, și șeful Ministerului de Externe, Frank-Walter Steinmeier. Decizia a fost adoptată.

Conducătorii MAI ai țărilor Uniunii Europene se întâlnesc luni la o ședință extraordinară în problema refugiaților. De Maiziere a declarat că va insista asupra cotelor și a unei repartizări corecte a refugiaților în țările UE. Totodată, experții afirmă că pot fi introduse cote, însă nu se știe sigur dacă va funcționa acest sistem. Germania, spre deosebire de alte țări ale UE, atrage refugiații ca un magnet, în virtutea atractivității sistemului său social și a posibilităților financiare. Refugiații pur și simplu nu doresc să se rețină în țări precum Ungaria, folosindu-le doar ca teritorii de tranzit.

Fluxul de știri
0