Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Din cauza afluxului de imigranți, gara de Est din Budapesta a fost evacuată

© Sputnik / Achilleas ZavallisMigrants
Migrants - Sputnik Moldova
Abonare
Gara de Est (Keleti) din Budapesta a fost închisă marți, după ce 3.650 de imigranți au plecat cu trenul de la Budapesta spre Viena luni, acesta fiind un record pentru o singură zi, potrivit poliției austriece.

CHIŞINĂU, 1 sept – Sputnik. Gara de Est (Keleti) din Budapesta a fost închisă marți și evacuată, iar traficul a fost suspendat din cauza afluxului de sute de imigranți care încercau să se îmbarce la bordul trenurilor spre Austria și Germania, a informat compania de transport din Budapesta, BKK, pe pagina sa de Facebook, informează EFE, citată de AGERPRES.

Беженцы из стран Ближнего Востока в Венгрии - Sputnik Moldova
Un număr record de imigranţi a traversat frontiera Ungariei timp de o zi

Prin difuzoare, a fost transmis mesajul că niciun tren nu va sosi și nu va pleca din gara Keleti până la noi ordine, iar sute de polițiști au început să evacueze gara, din care mii de imigranți au reușit să plece luni spre Austria, iar apoi spre Germania.

Potrivit unor jurnalişti prezenţi la faţa locului, gara a fost închisă începând cu ora locală 09:00 pentru o perioadă de timp nespecificată și tuturor pasagerilor li s-a cerut să părăsească zona.

Decizia privind evacuarea gării a fost luată după ce aproximativ 500 de imigranți au încercat să se urce la bordul unui tren cu destinația Viena, a relatat un jurnalist AFP.

Un total de 3.650 de imigranți au plecat cu trenul de la Budapesta spre Viena luni, un record în acest an pentru o singură zi, a declarat, marți, poliția austriacă.

Fluxul de știri
0