Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reprezentanții Kroll au fost invitați în Moldova pentru tratative

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Kroll au fost invitați în Moldova pentru tratative pe marginea contractului de investigare a situaţiei din sistemul bancar al Moldovei.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Membrii Comitetului Național pentru Stabilitate Financiară (CNSF) au luat unanim decizia de a invita reprezentanții consorțiului companiei Kroll și Steptoe & Johnson LLP în Moldova pentru a purta tratative directe și a nu face acest lucru la distanță, a declarat joi în faţa jurnaliștilor Valeriu Streleț, prim-ministru al Moldovei.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O singură ofertă la invitaţia BNM de a investiga situaţia la cele trei bănci

Consorţiul companiilor Kroll și Steptoe& Johnson LLP au fost singurele care au venit cu o ofertă de investigare a situației de pe piața bancară din Moldova.

”Ieri trebuia să fie expediată invitația. Sper că ea va fi acceptată cât mai repede, pentru ca noi să avem vreun rezultat”, a declarat Streleț.

Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, detaliile acordului sau refuzului companiei nu vor fi date publicității, pentru că acestea sunt confidențiale. Aspectul financiar este unul principal în acordului cu Kroll privind investigarea situației din sistemul bancar.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Streleţ despre Kroll: cere prea mult, iar contractul urmează să fie secret

”În cazul în care nu  se va ajunge la un acord, nouă ne rămâne un singur lucru – să anunțăm un nou concurs public, dar adresat nu numai acestor patru companii. El va stipula condițiile de selectare. Acest lucru va permite extinderea listei de participanți, din rândul celor care au experiență în cercetarea unor asemenea situații și returnarea activelor”, a încheiat premierul.

Anterior, Banca Națională a Moldovei a invitat să participe la acest concurs patru companii: Ernst & Young, KPMG, Kroll și Pricewaterhouse Coopers. Termenul limită de prezentare a cererilor pentru aceste companii internaționale a expirat la 1 septembrie.

Scopul principal al cercetării este ca Băncii Naţionale a Moldovei să-i fie prezentat unui tablou clar din punct de vedere cronologic în privinţa persoanelor care au controlat tranzacțiile și au stat în fruntea băncilor cu probleme.

Prima etapă a acestei cercetări a avut loc la începutul acestui an și a fost efectuată de compania Kroll.

 

Fluxul de știri
0