Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Streleţ despre Kroll: cere prea mult, iar contractul urmează să fie secret

© Sputnik / Мирослав РотарьValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
La ora actuală, potrivit şefului executivului, nu este clar dacă Republica Moldova poate sau nu să-şi permită să semneze un contract cu Kroll, în baza condiţiilor asupra cărora insistă compania străină.

CHIŞINĂU, 7 sept – Sputnik. Guvernul mai are de negociat cu singurul consorţiu ce şi-a prezentat oferta la solicitarea BNM pentru investigarea situaţiei şi recuperarea pierderilor de la cele trei bănci ce urmează să fie lichidate. O declaraţie în acest sens a făcut luni premierul Valeriu Streleţ după şedinţa Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Streleţ: oferta Kroll mai trebuie analizată

Streleţ susţine că compania Kroll „a cerut exagerat de mult pentru faza de recuperare”.

Astfel, Guvernul va expedia marţi un set de întrebări sistematizate către Kroll, a precizat premierul, iar „în funcţie de răspunsul acestei companii va fi luată decizia dacă Republica Moldova poate sau nu poate să-şi permită să semneze contractul cu acest ofertant”.

Decizia va fi luată, probabil, până la finele acestei săptămâni, a spus Streleţ.

Totodată, premierul a făcut precizarea că dacă se va ajunge la semnarea unui contract cu Kroll, conţinutul documentului va fi secret. „Dumneavoastră veţi afla doar când va începe următoarea etapă”, a punctat premierul.

Fluxul de știri
0