Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O singură ofertă la invitaţia BNM de a investiga situaţia la cele trei bănci

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Un singur consorţiu internaţional a reacţionat la invitaţia BNM de a efectua o investigaţie privind iregularităţile şi tranzacţiile semnificative în care au fost implicate Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

CHIŞINĂU, 2 sept – Sputnik. Banca Națională a Moldovei a informat că la 1 septembrie curent, ora 11:00, a expirat termenul limită de depunere a ofertelor pentru selectarea unui Consorțiu de firme internaționale calificate pentru a efectua investigaţia la cele trei bănci.

Procuror Adriana Betisor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procuratura continuă investigațiile la BEM

BNM notează că obiectivul final al acestei investigaţii „este de a furniza BNM un tablou clar cronologic cu privire la persoanele care au controlat tranzacțiile dubioase, care au deținut controlul băncilor, care au beneficiat de pe urma tranzacțiilor investigate, de a identifica  iregularitățile și pierderile semnificative în aceste bănci, precum și de a elabora și implementa o strategie de recuperare a activelor”. De asemenea, acestei structuri i-ar reveni şi sarcina „să iniţieze măsuri civile, penale, interguvernamentale, de insolvabilitate (după caz), în coordonare cu BNM, în Republica Moldova și în jurisdicții străine pentru a urmări, reține și recupera activele”.

BNM a mai precizat că a invitat mai multe companii să participe la concursul de oferte, dar singura ofertă depusă până la termenul limită a fost cea a consorţiului format din firmele Kroll și Steptoe & Johnson LLP.

BNM a anunţat că va examina oferta respectivă și va prezenta rezultatele evaluării ofertei în zilele următoare, la ședința Comitetului Național de Stabilitate Financiară.

Fluxul de știri
0