Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

China are un nou ambasador în Moldova

© Guvernul RM Moldova China
Moldova China - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prim-ministrul l-a primit marţi pe noul Ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 8 sept – Sputnik. Prim-ministrul Valeriu Streleț a avut, marţi, o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Populare Chineze la Chişinău, Zhang Yinghong. 

Potrivit Guvernului, la întrevedere s-a discutat un spectru larg de subiecte privind cooperarea şi susţinerea reciprocă dintre cele două ţări, dar şi în cadrul organizaţiilor internaţionale. 

China-Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
China disponibilă în dezvoltarea infrastructurii în Moldova

Streleţ a reconfirmat interesul Republicii Moldova de a avansa colaborarea bilaterală cu Republica Populară Chineză. Premierul s-a referit la necesitatea valorificării oportunităţilor de export a vinurilor moldoveneşti pe piaţa chineză, dar şi a atragerii investiţiilor în economia ţării noastre. 

Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Republica Moldova
„Vinul Moldovei” a cucerit piaţa din China

Streleţ s-a pronunţat pentru aprofundarea cooperării cu Guvernul de la Beijing în contextul implementării iniţiativei circuitului economic „Drumul Mătăsii”. „Considerăm de o mare importanţă această iniţiativă a Chinei şi ne exprimăm disponibilitatea de a participa la proiectele investiţionale şi de infrastructură locală şi regională, derulate sub egida acesteia”, a declarat prim-ministrul.

Ambasadorul chinez a menţionat că ţara sa va sprijini în continuare Moldova în realizarea obiectivelor propuse. Diplomatul chinez a exprimat interesul investitorilor chinezi pentru dezvoltarea unor parteneriate reciproc avantajoase în domeniul telecomunicaţiilor şi cel agroalimentar.

Cei doi oficiali au pledat pentru impulsionarea dialogului politic, extinderea cooperării comercial-economice şi aprofundarea relaţiilor culturale. Părţile au convenit asupra menţinerii dialogului permanent şi dezvoltării relaţiilor moldo-chineze în diverse sfere de cooperare.

Fluxul de știri
0