Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

China disponibilă în dezvoltarea infrastructurii în Moldova

© Sputnik / MTIDChina-Moldova
China-Moldova - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Investitorii chinezi sunt interesaţi să realizeze proiecte de dezvoltare a infrastructurii în Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 18 iunie – Sputnik. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat joi cu reprezentanţii corporaţiei chineze AVIC International Holding Corporation despre realizarea unor noi proiecte de infrastructură în ţara noastră cu atragerea investiţiilor chineze.

Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Republica Moldova
„Vinul Moldovei” a cucerit piaţa din China

Vicepreşedintele corporaţiei Liu Jun a exprimat intenţia AVIC  de a se implica în realizarea proiectelor investiţionale majore în ţara noastră. „Interesul corporaţiei pentru Moldova este determinat de potenţialul în domeniul transporturilor, oferit de amplasarea geografică favorabilă, inclusiv prin faptul că se află pe traseul căii mătăsii, proiect de actualitate pentru Guvernul Chinei”, a menţionat Jun.

El a precizat că, în cadrul vizitelor tehnice ale experţilor în Republica Moldova au fost identificate mai multe potenţiale proiecte de interes reciproc în domeniul reabilitării drumurilor, al infrastructurii feroviare, al modernizării materialului rulant de la Calea Ferată, respectiv pentru implementarea standardelor moderne de siguranță feroviară și construirea centrelor logistice multimodale.

„Suntem extrem de interesaţi de atragerea investiţiilor pentru realizarea proiectelor de infrastructură. Este important că există interes şi din partea investitorilor faţă de aceste domenii strategice pentru ţara noastră. Sperăm că în timpul apropiat să putem dezvolta proiecte reale, care vor rezulta în urma acestor discuţii”, a declarat ministrul Botnari.

AVIC este una dintre principalele companii chineze de investiţii cu activităţi în transport, comerţ, logistică şi managementul activelor.

 

 

Fluxul de știri
0