Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Vinul Moldovei” a cucerit piaţa din China

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaВинодельческий завод "Массандра" в Крыму
Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
Brandul de ţară „Vinul Moldovei” a impresionat din nou comunitatea internaţională.

CHIŞINĂU, 10 iunie – Sputnik. Vinurile Moldovei au fost în topul atenţiei la Beijing în cadrul „TopWine China-2015”. Produsele a 17 companii vinicole moldoveneşti au atras vizitatorii chinezi datorită gustului rafinat, savorii puternice şi culorilor speciale. 

„Expoziţia de la Beijing a fost un succes fulminant pentru vinificatorii noştri. Pe durata evenimentului standul Moldovei a fost practic luat cu asalt de vizitatori, fiind epuizate toate stocurile cu care vinificatorii noştri au mers în China. Interesul manifestat faţă vinurile noastre reconfirmă faptul că „Vinul Moldovei” are toate şansele să cucerească piaţa chineză, dar şi să devină un simbol al calităţii şi un brand recunoscut la nivel internaţional”, a declarat Andrian Digolean, expert principal marketing la Oficiul Național al Viei și Vinului din Moldova (ONVV).

Timp de trei zile, expoziția de la Beijing a fost vizitată de cca 10 mii de vizitatori. În prezent, 20 de companii vitivinicole din Moldova își exportă produsele în China. Anul trecut, vinificatorii moldoveni au exportat în China peste 1,13 milioane litri de vin.


Fluxul de știri
0