Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

”Partidul Nostru” pregătește protestul său antiguvernamental

© Sputnik / Captură privesc.euRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că pregătește o acţiune de protest la care vor fi cerute alegeri anticipate.

 

CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. ”Partidul Nostru pregătește un protest antiguvernamental, se spune în declarația liderului formațiunii politice ”Partidului Nostru” și primar de Bălți, Renato Usatîi, preluată de mass-media.

Potrivit lui, ”începutul lui septembrie a demonstrat că moldovenii sunt o națiune demnă, şi nu un grup izolat de oameni”.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Politică
Năstase: delegaţia UE ar putea să intermedieze dialogul "DA" cu autorităţile

”Sunt convins că singura șansă a Moldovei sunt alegerile anticipate. Cu această cerință vom veni în faţa Guvernului. Noi vom demonstra ce înseamnă un protest adevărat, care unește întreaga societate moldovenească, indiferent de naționalitate, limba de comunicare și preferințele politice”, se spune în declarația lui Usatîi.

De duminică, la Chișinău au loc acțiuni de protest la care participă membrii platformei ”DA”. Protestatarii cer demisia președintelui, guvernului și dizolvarea Parlamentului, precum şi anularea tarifelor majorate.

Igor Boţan - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va deveni platforma ”DA” partid politic? Opiniile liderilor sunt împărţite

Platforma „Da” reuneşte câteva organizaţii nonguvernamentale, politologi, activişti ai societăţii civile, care împărtăşesc opinii politice diferite. Printre aceştia se regăsesc şi adepţi ai unirii Moldovei cu România. În lunile mai şi iunie, „DA” a mai organizat câteva manifestaţii de masă în centrul Chişinăului, protestatarii cerând atunci intensificarea luptei cu corupţia şi demisia Guvernului. Una dintre particularităţile distincte ale mişcării este că aceasta nu are lideri concreţi. Reprezentanţii platformei afirmă că autorităţile statului se subordonează cercurilor oligarhice şi mimează doar procesul de integrare europeană.

Membrii Platformei ”DA” și membrii Consiliului Marii Adunări Naționale le-au propus marți formațiunilor politice care se pronunță pentru demiterea actualei guvernări a țării să organizeze acțiunile sale de protest, separate de cele care au loc acum pe PMAN din Chișinău. Potrivit lor, acum între protestatari nu e loc de politică.

 

Fluxul de știri
0