Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Năstase: delegaţia UE ar putea să intermedieze dialogul "DA" cu autorităţile

© privesc.euAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii Platformei "DA" au adus la cunoştinţa diplomaţilor UE doleanţele protestatarilor din centrul Chişinăului.

CHIŞINĂU, 8 sept – Sputnik. Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău va depune eforturi pentru a încuraja guvernarea să comunice cu reprezentanţii protestatarilor din centrul Chişinăului. O declaraţie în acest sens a făcut marţi unul dintre liderii protestatarilor, Andrei Năstase, după o discuţie ce a avut loc la sediul Delegaţiei UE între Grupul de intermediere şi reprezentare cu Pirkka Tapiola şi alţi diplomaţii europeni.

Антиправительственный митинг в центре Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
La Chişinău protestele continuă şi pe timp de noapte

„Aşteptăm să vedem cum se va schimba atitudinea guvernanţilor faţă de noi după discuţia cu diplomaţii UE. Avem convingerea că a fost o discuţie bună şi benefică. Astăzi le-am prezentat celor din Delegaţia UE la Chişinău proclamaţia Marii Adunări Naţionale, care urmează să fie examinată. Delegaţia UE este dispusă să continuăm dialogul. Nu este exclusă pe viitor o posibilă intermediare din partea acestei misiuni diplomatice a dialogului nostru cu autorităţile”, a spus Andrei Năstase.

Următoarea întâlnire a Grupului de reprezentare şi intermediere va avea loc la ambasada SUA de la Chişinău. Andrei Năstase a precizat că reprezentanţii protestatarilor au planificate o serie de alte întrevederi cu reprezentanţii misiunilor diplomatice occidentale acreditate în ţara noastră.

Reprezentanţii delegaţiei UE nu au făcut declaraţii pentru presă după întrevederea cu exponenţii Platformei DA.

Fluxul de știri
0