Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patronatele vor participa la elaborarea Planului anticriză

© Fotolia / yanlevБизнесмены в офисе
Бизнесмены в офисе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Economiei va intensifica dialogul cu patronatele pentru identificarea măsurilor de atenuare a impactului crizei asupra activităţilor economice și investiţionale.

CHIŞINĂU, 5 sept – Sputnik. Ministrul Economiei, Stephane Bride a avut o întrevedere cu reprezentanții Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din Republica Moldova (CNPM).

Principalele subiecte abordate au vizat intensificarea dialogului dintre Ministerul Economiei și CNPM, măsurile de atenuare a impactului crizei asupra activităţilor economice și investiţionale, precum și aspecte legate de activitatea Grupului de lucru și a Secretariatul Evaluării Impactului de Reglementare.

bani - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministerul Economiei vrea să stopeze criza economică

Ministrul Economiei a susținut menținerea unui dialog permanent cu asociațiile profesionale pentru a eficientiza politicile elaborate de minister și a oferi soluțiile așteptate de mediul de afaceri în contextul crizei economice.

”Dorim să implicăm mai mult mediul de afaceri în acest proces printr-o comunicare deschisă pe toate platformele existente”, a spus Bride.

Reprezentanţii patronatelor - Sputnik Moldova
Politică
Reprezentant al patronatelor către guvern: să nu ne aveţi de idioţi

Ministrul Economiei a declarat că a fost înaintat pentru discuții publice un set de măsuri ce reflectă viziunea Ministerului Economiei de redresare a economiei naționale, care includ acţiuni reformatoare cu caracter stimulator, ce pot fi realizate cu eforturi comune și prin acțiuni coordonate ale tuturor autorităților publice, cu suportul partenerilor de dezvoltare și societății civile.

Liderul patronatelor Leonid Cerescu a menționat interesul mediului de afaceri de a participa la procesul de consultări publice pe toate actele normative de impact social-economic. Reprezentanții Confederației Partonatelor au declarat că vor veni cu completări la propunerile Ministerul Economiei din proiectul Planului anticriză. În mod special, aceștia s-au referit la impedimentele în desfășurarea activității de întreprinzător, precum şi constrângerile administrative, costurile de derulare a afacerii, creșterera ratei de bază la credite, reintroducerea impozitului pe venit, majorarea contribuției la CNAM, impozitarea dividendelor. 

Participanții au convenit asupra organizării ședințelor de lucru pe platforma Ministerului Economiei care să analizeze propunerile parvenite de la părțile implicate în dialog și să le includă în Planul anticriză.

Fluxul de știri
0